Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ


Από σήμερα στις 3 το μεσημέρι ξεκινά η ισχύς των έκτακτων, αυξημένων, μέτρων της Τροχαίας στις εθνικές οδούς για την έξοδο των εκδρομέων το τριήμερο των Χριστουγέννων.
Η έξοδος έχει ξεκινήσει από το πρωί, ενώ η Τροχαία αναμένει το μαζικό κύμα φυγής των εκδρομέων μετά τις 12 το μεσημέρι.


Επίσης, η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί καθώς η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχει παγετός, ιδίως κατά τις πρωινές ώρες.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η «οδύσσεια» διερχόμενων οδηγών και κατοίκων του νομού Λάρισας, λόγω του γεγονότος ότι η κοιλάδα των Τεμπών παραμένει κλειστή, μετά τις φονικές κατολισθήσεις.

Οι δυσκολίες που παρουσιάζουν οι τρεις εναλλακτικές διαδρομές τόσο σε ό,τι αφορά τον χρόνο διέλευσης όσο και την ασφάλεια, αλλά και η αναστάτωση της καθημερινότητας των κατοίκων δήμων και οικισμών, απ' όπου διέρχεται η κυκλοφορία, αποτελούν πλέον καθημερινότητα, όπως και οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των περιθωρίων που υπάρχουν στα οδικά δίκτυα.

Η αστυνόμευση, από την αρχή του αποκλεισμού της κυκλοφορίας επί της ΠΑΘΕ είναι ενισχυμένη και σε 24ωρη βάση, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχει ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη του νομού με 60 αστυνομικούς και τα μισά σε αριθμό περιπολικά, από άλλους νομούς, που με αλλαγές στις βάρδιες βρίσκονται μόνιμα στα επικίνδυνα σημεία και των τριών εναλλακτικών διαδρομών.

Αντίστοιχα «ενισχυμένη» είναι και η παρουσία της Πυροσβεστικής, η οποία έχει εγκαταστήσει σταθμούς, όπως και του ΕΚΑΒ που λειτουργεί επίσης ολόκληρο το 24ωρο.

Όσον αφορά τον «κεντρικό άξονα» εκτροπής της κίνησης μέσω Ελασσόνας προς Κατερίνη και Τρίκαλα, έχει μισθωθεί γκρέιντερ προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιθανή χιονόπτωση. Σε ετοιμότητα βρίσκεται, επίσης, ειδικό γερανοφόρο όχημα, που έχει τη δυνατότητα να ρυμουλκήσει ακόμη και νταλίκες.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες