Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Βλέπει Εντι Τζόνσον


Σε διαπραγματεύσεις με τον 25χρονο επιθετικό Έντι Τζόνσον φέρεται να βρίσκεται ο Αρης. Ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής επί του παρόντος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Φούλαμ, το οποίο εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι. Οι Θεσσαλονικείς φέρονται να έχουν βρει δίαυλο επικοινωνίας μαζί του και άμεσα αναμένονται αποτελέσματα. Εντός των προσεχών ωρών, αναμένεται οριστική εξέλιξη και στο ζήτημα του αριστερού επιθετικού.

Ο Τζόνσον ήταν ο νεότερος επαγγελματίας στην ιστορία του αμερικανικού ποδοσφαίρου, καθώς σε ηλικία 17 ετών έγινε ντραφτ από το Ντάλας. Ωστόσο, τα πρώτα χρόνια δεν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ηταν όμως μέλος των εθνικών συγκροτημάτων. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων (2003), σημείωσε τέσσερα τέρματα και κέρδισε το χρυσό παπούτσι ως ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Το 2004 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών και μάλιστα σκόραρε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2004. Τον Ιανουάριο του 2005, η Μπενφίκα εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτησή του προσφέροντας μάλιστα το ποσό των 5.000.000 δολαρίων, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε. Στην πενταετία (2001-06) που υπήρξε παίκτης του Ντάλας, σε 84 αγώνες σημείωσε 24 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2006, τα προβλήματα που αντιμετώπισε το Ντάλας λόγω του υψηλού salary cap ουσιαστικά τον ανάγκασαν να αποχωρήσει και υπέγραψε στους Κάνσας Σίτι Ουίζαρντς.

Στην πορεία του ίδιου καλοκαιριού παρουσιάστηκε η ευκαιρία της μετακόμισης στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, υπό την μορφή δανεισμού, δίχως όμως να προχωρήσει. Ως εκ τούτου, παρέμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες και αγωνίστηκε μέχρι το 2008 με τους Ουίζαρντς, όπου σε 43 αγώνες πέτυχε 17 γκολ. Προηγήθηκε όμως το ενδιαφέρον της Ντέρμπι Κάουντι - τον Ιούλιο του 2007 - όπου παρά την αρχικά συμφωνία μεταξύ της αγγλικής ομάδας με την Αμερικανική ομοσπονδία για ένα ποσό της τάξεως των 6.000.000 δολαρίων, ο ίδιος ο παίκτης προτίμησε να παραμείνει στο Κάνσας Σίτι. Στις 23 Ιουλίου 2008 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στην Φούλαμ, αλλά τη σεζόν 2008-09 αγωνίστηκε ως δανεικός στην Κάρντιφ, όπου σε 30 αγώνες πέτυχε δύο τέρματα.

Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν αθλητή που έγινε γνωστός μέσα από τις επιδόσεις του με τα χρώματα των Ηνωμένων Πολιτειών. Για την ακρίβεια, είναι μέλος της Εθνικής ομάδας από το 2004 και σε 39 αγώνες πέτυχε 12 τέρματα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες