Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΝΤΕΜΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΤΟΥ ΟΠΑΔΩΝ...


Στη... μέση έμειναν οι απαντήσεις που τελικά δεν έδινε ο Ντέμης Νικολαΐδης στη συνέντευξή του στο Novasports. Από νωρίς έξω από τις εγκαταστάσεις του καναλιού είχαν μαζευτεί περίπου 100 οπαδοί της ΑΕΚ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σημάδια έντασης. Λίγο μετά τις 23.20 όμως κατάφεραν να φτάσουν έξω από το studiο που γινόταν η συνέντευξη και προσπάθησαν να εισέλθουν σε αυτό προκειμένου να επιτεθούν στον πρώην πρόεδρο της Ένωσης...

Τελευταία στιγμή εμποδίστηκαν και χρειάστηκε να κάνουν την εμφάνισή τους αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ηρεμίσει η κατάσταση και να μπορέσει να φύγει τελικά με ασφάλεια ο Ντέμης Νικολαΐδης με τη συνέντευξη Τύπου φυσικά να μένει στη μέση και να μην ολοκληρώνεται η 2ωρη διάρκειά της.


Στα περίπου 100 λεπτά που προηγήθηκαν όμως ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν έπεισε... Ή μάλλον για την ακρίβεια δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις σε πολλά θέματα, αφήνοντας πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Θα μπορούσε να πει κανείς πως πήγε προκειμένου να υποστηρίξει ορισμένες θέσεις που είχε θέσει εξ αρχής. Για παράδειγμα να κατηγορήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την κριτική που του ασκούσαν και το γεγονός ότι διόγκωσαν τις, εις βάρος του αντιδράσεις από τον κόσμο. Εκεί όμως που στάθηκε ήταν στο εξής...

Στο γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου που πιστεύει πως «έφαγε» λεφτά, για να το πούμε λαϊκά. Η προσωπική του εκτίμηση είναι πως δεν έκανε καλή διαχείριση και ακολούθησε λάθος τακτικής. Αυτό άλλωστε είναι το πιο πιθανό...

Εκεί όμως που η κουβέντα του με τον Γιάννη Καραλή, τον Βαγγέλη Μπραουδάκη, τον Μιχάλη Τσόχο, τον Ανδρέα Δημάτο και τον Βασίλη Σαμπράκο, έχασε κάθε λογική ήταν όταν έφτασε στους υπόλοιπους μετόχους. Ο Ντέμης Νικολαΐδης έδειξε μεγάλη διάθεση, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως αυτοσκοπός, να υπερασπιστεί τους μετόχους λέγοντας συνεχώς πως «έμειναν και έβαλαν λεφτά στην ομάδα». Έλα όμως που αυτά που έβαλαν δεν ήταν αρκετά... Ούτε για να καλύψουν τις «τρύπες» των προηγούμενων ετών και φυσικά ούτε για να κάνουν την ΑΕΚ ανταγωνιστική σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Η μπάλα όμως είχε χαθεί νωρίτερα, όταν ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ αποκάλυψε πως τον Μάιο του 2008 πρότεινε στους μετόχους να πουληθεί η ΠΑΕ. Εκείνοι απάντησαν αρνητικά. Πριν καν όμως περάσουν 6 μήνες και ενώ είχε μεσολαβήσει ένα οικονομικός απολογισμός, όπου όλα ήταν καλά, η Ένωση βρίσκεται χωρίς ένα ευρώ στα ταμεία της όπως έλεγαν τα τότε στελέχη της διοίκησης της. Και να σκεφτεί κανείς πως στο μεσοδιάστημα υπήρξε και το τηλεφώνημα του Δημήτρη Μελισσανίδη...

Εν κατακλείδι, η συνέντευξη του Ντέμη Νικολαΐδη αναμενόταν με μεγάλη αγωνία όμως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Απάντησε σε κάποια πράγματα, αλλά στα σημαντικότερα, αυτά που αφορούν τον μέσο φίλαθλο της ΑΕΚ, όχι...


Αναλυτικά όσα είπε ο Νικολαϊδης, μέχρι να διακοπεί η συνέντευξη...

Για ποιο λόγο θέλησε να μιλήσει: Ένα χρόνο τώρα η 4ετία 2004-08 παρουσιάζεται ως η πιο καταστροφική στην ιστορία της ΑΕΚ. Ούτε η περίοδος του Μάκη Ψωμιάδη δεν χαρακτηρίστηκε έτσι. Παρουσιάζομαι ως κλέφτης.

Για το γεγονός ότι ο Νίκος Θανόπουλος στον τελευταίο οικονομικό απολογισμό της προεδρίας του, είπε ότι η ΑΕΚ δεν χρωστάει: Έχω γνώση καλή για τα οικονομικά της ΑΕΚ έως και τον Ιούνιο του 2008. Ο Θανόπουλος ήρθε τον Νοέμβριο και μέχρι τον Ιούνιο ήταν μεταβατική περίοδος. Από τότε το πήρε πάνω του. Είχα παραιτηθεί από τις 15/7 και δεν ασκούσα μάνατζμεντ.

Για τη δήλωση του Γιώργου Κιντή ότι δεν υπάρχει ούτε ευρώ στο ταμείο: Το 2008-09 παρουσιάστηκε στους μετόχους μπάτζετ που ήταν ελλειμματικό κατά 9 εκατομμύρια ευρώ. Το Ιούλιο του 08 που παραιτήθηκα από την προεδρία, η ΑΕΚ είχε 8 εκατομμύρια άνοιγμα από την προηγούμενη χρονιά. Είχε 15 εκατομμύρια υποχρεώσεις, δάνεις, φόροι κτλ, ενώ παράλληλα είχε 3 εκ. δάνεια και εγγυήσεις μετόχων. Από τη στιγμή που παραιτήθηκα οποιαδήποτε κίνηση γινόταν ήταν με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων, με υπεύθυνο τον Νίκο Θανόπουλο. Συμμετείχα όμως στις μετεγγραφές και σε όλες τις κινήσεις… Δεν ήμουν όμως αυτό που το έκανε.

Για τη στάση των υπόλοιπων μετόχων: Τέλη Μαίου του 08 είπα στους μετόχους ότι η ΠΑΕ πρέπει να πουληθεί. Μόνο ένας μέτοχος συμφώνησε. Όλοι οι άλλοι είπαν πως θα επενδύσουν. Από τη στιγμή που δεν μπορούσα να λάβω μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δεν ήθελα να κρατήσω την ομάδα. Δεν το έβρισκα σωστό. Πάρθηκε η απόφαση για να βοηθηθεί οικονομικά η ομάδα. Η εμπιστοσύνη όμως των μετόχων είχε χαθεί προς το πρόσωπό που. Όλοι οι οικονομικοί διευθυντές της ΠΑΕ ήταν άνθρωποι των μετόχων.

Για το αν υπήρχε συμβόλαιο που να του παραχωρούσε εν λευκώ τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ: Δεν υπήρχε ποτέ αυτό το έγγραφο. Συντάχθηκε, αλλά εκτός από τους δύο πρώτους δεν το υπέγραψε κανένας άλλος. Έμεινε σε προφορικό επίπεδο.

Για το αν ήξεραν οι υπόλοιποι μέτοχοι και συγκεκριμένα ο Νοτιάς και ο Παππάς, που πήγαιναν τα λεφτά: Τα γνώριζαν. Υπάρχει βέβαια και πρόταση να γίνει και διαχειριστικός έλεγχος. Και εγώ θέλω να γίνουν οι έλεγχοι. Δεν τον προκαλώ όμως να γίνει επειδή δεν ασχολούμαι πια.

Για το αν τον ενδιαφέρουν οι διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα: Ο μόνος που ενδιαφέρεται περισσότερο για τα οικονομικά είμαι εγώ. Αν η ΑΕΚ δεν πληρώσει το δημόσιο, η δική μου περιουσία είναι δεσμευμένη. Έχω περιουσία και είναι δεσμευμένη. Δεν παίρνω φορολογική ενημερότητα.

Για το αν πλήρωσε 118.000 τον Φοίβο για το «Μια αγάπη έχω στην καρδιά»: Εκτός από το τραγούδι αγοράσαμε και όλα τα πνευματικά δικαιώματα. Μετά από ένα χρόνο βγάλαμε cd και dvd με αυτή τη μουσική. Η ΑΕΚ έβγαζε κέρδος από αυτό.

Για το αν έπαιρνε μισθό ως πρόεδρος: Αφησα ένα χρόνο συμβόλαιο με την Ατλέτικο με απολαβές 1 εκ. Υπέγραψα προσωπικές επιταγές προς τη ΝΕΤΜΕΝΤ. Δέσμευσα την περιουσία μου, μέχρι να αποπληρώσει η ΑΕΚ τα χρέη της. Όλα αυτά τα έκανα πριν η ΑΕΚ μπει στο άρθρο 44. Το μόνο που πλήρωσε η ΑΕΚ ήταν το κινητό μου τηλέφωνο. Οι μέτοχοι με πίεζαν να πάρω μισθό, αλλά η απάντησή μου ήταν αρνητική.

Για τη δήλωσή του: «Δεν ξέρω ποιος είναι ο Κοζώνης. Δεν ασχολούμαι»: Δεν υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται περισσότερο από εμένα. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό...

Για το αν μίλησε με τον Νοτιά για τον Κοζώνη: Όχι. Περίμενα να δω ποια θα ήταν η κατάληξη. Έχω εμπιστοσύνη στον κ.Νοτιά. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους για τη ηθική και την ακεραιότητα τους. Αν εκείνοι φαίνεται να μην έχουν προς εμένα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω και εγώ προς αυτούς.

Για το αν υπήρχαν λάθη που ζημίωσαν οικονομικά την ΑΕΚ: Φυσικά. Δεν χρειάζεται να το απαντήσω.

Για την κατάσταση όταν ανέλαβε πρόεδρος: Όταν αναλάβαμε την ΑΕΚ η ομάδα είχε χρέη κοντά στα 150 εκατομμύρια ευρώ. Εγώ ήμουν στην Ισπανία και μαζεύαμε χρήματα για να μην χάσει η ομάδα το ΟΥΕΦΑ. Έχω γίνει επισήμως πρόεδρος στην ΑΕΚ πριν το άρθρο 44. Παρέλαβα την ΑΕΚ με 150 εκατομμύρια χρέη, περιουσία μηδέν, έδρα τα Λιόσια και όλους τους παίκτες ελεύθερους. Όταν έφυγα από την ομάδα είχαμε εννιά εκατομμύρια προτάσεις για παίκτες, κάτι που ξεχνάτε όλοι, επιτυχημένο εμπορικό τμήμα, είκοσι χιλιάδες διαρκείας. Αυτό εσείς τον βλέπετε καταστροφή της ΑΕΚ;

Τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Νίκου Κούλη...
Εγώ ζήτησα με ένα email τότε από τους μετόχους να γίνει διαχειριστικός έλεγχος. Εγώ είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους τότε και στον Ντέμη. Γι' αυτό τότε είπα πως ήταν χρέος μας προς όλους και προς τον κόσμο της ΑΕΚ να γίνει ένας διαχειριστικός έλεγχος από μια μεγάλη εταιρία για να ξέραμε τι πρόκειται να πουλήσουμε αν βρίσκαμε υποψήφιο αγοραστή στο μέλλον. Στη συνέχεια με χαρά είδα πως αυτό έγινε δεκτό. Αν δεν είχε γίνει καμιά οικονομική ατασθαλία και απλά κακή οικονομική διαχείριση τότε θα ήμουν ικανοποιημένος.

Για τις μεταγραφές του καλοκαιριού του 2008: Ζήτησα μπάτζετ τέλη Ιουνίου του 2008 και δεν μπορούσαν να μου πουν. Μέχρι να στείλω το email της παραίτησης είχαμε κάνει πέντε μεταγραφές, που δεν κόστιζαν παραπάνω απ' όσα θα πέρναμε από την πώληση του Σωκράτη (σ.σ. Παπασταθόπουλος). Όλοι οι μέτοχοι, εκτός του κ. Παππά, για προσωπικούς λόγους, γνώριζαν τα πάντα. Ο Παππάς με κατηγόρησε ότι ανέβασα το μπάτζετ. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν δώσει την έγκριση τους.

Για το ρίσκο της σεζόν 07'-08': Οι μέτοχοι έβαλαν χρήματα. Το ρίσκο που πήραμε τη σεζόν 07-08 με δική μου πρωτοβουλία και εκτοξεύτηκε το μπάτζετ για να βγούμε πρώτοι. Βγήκαμε πρώτοι, αλλά δεν πήραμε λεφτά. Δεν μπορούσα μετά να προτείνω ξανά να βάλουν λεφτά οι μέτοχοι στην ΑΕΚ. Μπορεί να άργησαν να βάλουν λεφτά αλλά από τότε που έφυγαν έβαλαν στην ομάδα τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Για την επικοινωνία με τον Μελισσανίδη: Είχε γίνει τηλεφώνημα του κ. Μελισσανίδη που μου έλεγε να βάλουμε εμείς 70 εκατομμύρια ευρώ για να βάλει και η δική του ομάδα άλλα τόσα. Το σκέφτηκα και του ζήτησα την πρόταση αυτή γραπτή. Τον πήρα τηλέφωνο και του ζήτησα αυτή την πρόταση γραπτή έτσι ώστε να την πάω στο διοικητικό συμβούλιο.

Γιατί ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι τους κορόιδεψε: Αλλο θέμα αν πέτυχα αυτό που ήθελα στην ΑΕΚ και άλλο το ότι τους κορόιδευα. Μαζί με εμένα, υπήρχε πάρα πολύς κόσμος που πίστεψε σε αυτό το όραμα. Το όραμα αυτό το σκοτώνεται εσείς ο Τύπος, πολλοί δημοσιογράφοι έβγαιναν και έλεγαν πολλά και τους κάνετε να αισθάνονται κοροΐδα. Είναι άλλο ότι δεν πέτυχα τους στόχους που έθεσα κι άλλο ότι ήταν μια καταστροφική τετραετία. Μην κάνετε το άσπρο - μαύρο. Δεν καταστράφηκε καμία ΑΕΚ από τον Νικολαϊδη.

Για το αν άλλαξε τελικά κάτι από το 2004 εώς το 2009: Το 2004 την πρώτη χρονιά η ΑΕΚ βγήκε 3η, τρεις βαθμούς από τον πρώτο και θα μπορούσε να είχε βγει δεύτερη και να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την δεύτερη χρονιά βγήκαμε δεύτερη. Έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την τρίτη χρονιά βγήκε και πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα και πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες της απέναντι στην Μίλαν. Ο Φερέρ έβαλε κόντρα στην Αντερλεχτ πέντε παίκτες εικοσάχρονους από τους οποίους οι τρεις πουλήθηκαν αργότερα. Αυτή ήταν μεγάλη συμβολή του Φερέρ στην ομάδα. Την επόμενη η χρονιά, χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο τερμάτισε η ομάδα πρώτη και κάναμε μεγάλο άνοιγμα. Εκεί πραγματικά ξεφύγαμε στις μεταγραφές γιατί πιστέψαμε πως θα κάνουμε το κάτι παραπάνω. Αν τότε το πρωτάθλημα ήταν της ΑΕΚ, την επόμενη χρονιά, τώρα δεν θα μιλούσαμε για αυτά και για αγωνιστική αποτυχία και τώρα θα ήμουν ο πιο πετυχημένος πρόεδρος.

Γιατί έχασαν οι μέτοχοι την εμπιστοσύνη τους: Aλλο θέμα να μην έχουν εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου και άλλο το ότι τους κορόιδευα. Ευτυχώς που ήρθε ένα καλύτερο στέλεχος από εμένα στον οικονομικό έλεγχο. Είχαν δίκιο που γκρίνιαζαν.

Για τα έσοδα και τα έξοδα της ΠΑΕ:Δεν υπάρχει ούτε ένας μέτοχος που να έχει πει ότι έκλεψα και ότι κατέστρεψα την ΑΕΚ. Σαφώς κάποιοι μπορεί να αισθάνονται ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν σωστά τα χρήματα. Οι οικονομικοί διευθυντές όμως ήταν εκεί και δεν ήταν δικοί μου. Τα έσοδα της ΑΕΚ στα πέντε χρόνια ήταν 97 εκατ. ευρώ. Ήμασταν η μόνη ομάδα που τα δίναμε στη δημοσιότητα. Με χρέη διακανονισμένα και δάνειο που πληρωνόταν. Και πληρώναμε και χρέη από πριν το 2004, περίπου 27 εκατομμυρίων ευρώ. Διαφωνώ που η ΑΕΚ βγήκε προς πώληση για 1 ευρώ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες