Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα, τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Ναό του Αγίου Νικολάου της Κάτω Δευτεριάς στην Κύπρο, το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου, μια μέρα μετά την ανήκουστη σύληση του τάφου του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της αρπαγής της σορού του...


Αποτροπιασμό και θλίψη εξέφρασε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και του Έλληνα πρωθυπουργού για την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο μνημόσυνο. Σε δηλώσεις του μετά το τρισάγιο στον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ξεκάθαρα, όπως ο ίδιος είπε, ότι «στη Δημοκρατία δεν διαπραγματευόμαστε και δεν συζητάμε με κανένα που κατεβάζει το επίπεδό του με τέτοιες πράξεις».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τον Τάσσο Παπαδόπουλο ως μια από τις μεγαλύτερες ιστορικές μορφές του κυπριακού Ελληνισμού, σημειώνοντας ωστόσο πως η σημερινή μέρα τιμής και μνήμης επισκιάστηκε από γεγονότα «που τα χαρακτηρίζει η ιεροσυλία και η βαρβαρότητα», γεγονότα, που όπως πρόσθεσε, «δεν συνάδουν με τον ελληνικό πολιτισμό». Ο κ. Αβραμόπουλος καταδίκασε με αποτροπιασμό τη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα ανακαλυφτούν τα αίτια και οι δράστες» αυτού του γεγονότος.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε πως «μπορεί να σκύλεψαν τη σορό του αείμνηστου Προέδρου, όμως δεν πρόκειται ποτέ να αλλοιώσουν και να συλήσουν τις ιδέες που πρέσβευε αυτός ο μεγάλος άνδρας». «Εμείς υποχρεούμαστε να σεβαστούμε τις παρακαταθήκες του και πάνω απ’ όλα αυτό που γράφει πάνω στο μνήμα του, είναι υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του ελληνισμού», πρόσθεσε.

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ καταδίκασε ως αποτρόπαια πράξη την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου. «Ο κ. Ντάουνερ καταδικάζει έντονα αυτή την αποτρόπαια πράξη. Ελπίζει ότι οι δράστες της σύλησης θα οδηγηθούν ταχύτατα ενώπιον της δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν με το πλήρες εύρος του νόμου», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες