Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:"ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ"


Έτοιμη και αποφασισμένη να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές και να πάρει άμεσα θεσμικά μέτρα για την οικονομία είναι η Ελλάδα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες...
Το θέμα της ελληνικής οικονομίας έθεσε πρώτος και μόνος ο Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς μέχρι την ώρα που έλαβε το λόγο κανένας από τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες δεν είχε κάνει την παραμικρή αναφορά.

Οι αναφορές από Ευρωπαίους ηγέτες έγιναν μετά την παρέμβαση του κ. Παπανδρέου και ήταν όλες θετικές. Συγκεκριμένα, μίλησαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και του Λουξεμβούρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ θετική αναφορά έκανε και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Ο κ. Παπανδρέου στην παρέμβασή του έθεσε το πλαίσιο της πολιτικής που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει και αφορά, μεταξύ άλλων, σε διαρθρωτικές αλλαγές, είτε απλές, είτε πολύπλοκες και ανέφερε ως παράδειγμα απλών διαρθρωτικών αλλαγών την δημοσιοποίηση των δαπανών των υπουργείων στο διαδίκτυο και ως παράδειγμα πολύπλοκων διαρθρωτικών αλλαγών τη μείωση των πολλών επιπέδων διακυβέρνησης (πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, περιφερειακή διοίκηση, κυβέρνηση), τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να αναπτύσσονται φαινόμενα σπατάλης και διαφθοράς.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην τεράστια δυναμική που έχει η Ελλάδα και την οποία δεν έχει αξιοποιήσει ακόμη, μια δυναμική η οποία μπορεί να στηριχθεί στην πράσινη ενέργεια και γενικότερα στην πράσινη οικονομία και τον τουρισμό, κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες