Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΑΝΟΙΓΕΙ ΘΕΜΑ ΑΣΥΛΟΥ Η ΝΔ!


Με αφορμή τα επεισόδια του τελευταίου διήμερου και τον τραυματισμό του πρύτανη του Πανεπιστήμιου Αθηνών Χρήστου Κίττα, η Ν.Δ. ανοίγει μέσα απο σχετική ανακοίνωσή της θέμα ασύλου...
Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, να συζητήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, επισημαίνοντας ότι είναι καιρός να καταργηθεί η ασυλία κακουργηματικών πράξεων μέσα στους χώρους της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Αναφερόμενη στην επίθεση που δέχθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αθηνών η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για ωμό και απροκάλυπτο φασισμό. Όπως είπε, υπήρξε καταπάτηση του πανεπιστημιακού άσυλου και οι εγκληματικές ενέργειες που ακολούθησαν εμπίπτουν στο κοινό ποινικό δίκαιο.

"Ως υπουργός Παιδείας, σε συνεχή επαφή με τις πανεπιστημιακές αρχές έχω κάνει σαφές οτι είμαστε πλάι και έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις αποφάσεις και τις επιλογές του πανεπιστημίου, ενός πανεπιστημίου, το οποίο είναι σύμβολο της δημοκρατίας, των αγώνων και της ελεύθερης διακίνησης των αρχών. Είμαστε σε μια εποχή όπου δημοκρατία και φόβος δεν μπορεί να συνυπάρχουν", είπε η κα. Διαμαντοπούλου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες