Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΤΟ 7,9% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ


Δεν πιστεύει στη χρεοκοπία, κρίνει θετικά την εκλογή Σαμαρά και επί της ουσίας κρατά το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη θέση με τη σχεδόν ίδια διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.
Αυτό δείχνει η πρώτη μετά την εκλογή του Α. Σαμαρά δημοσκόπηση της MRB, η οποία ανέδειξε κάποια σημαντικά στοιχεία.
Ας δούμε τα νούμερα της δημοσκόπησης...

Καταρχάς, το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ είναι 7,9% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου. Το κυβερνών κόμμα έχει χάσει ελάχιστη από την αρχική του δύναμη.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 38,2% έναντι 30,3% της ΝΔ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,6%, ο ΛΑΟΣ με 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,8% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,1%.

Στην ερώτηση «πόσο πιθανό θεωρείτε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας» το 57,5% απαντά όχι τόσο/καθόλου πιθανό, το 34,5% αρκετά πιθανό, το 6,5% δεν έχω ενημερωθεί/δεν έχω άποψη και το 1,5% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Τώρα, στην ερώτηση εάν το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις επιταγές της ΕΕ, τηρώντας ταυτόχρονα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μάλλον δε θα μπορέσει, έναντι 44,4% που θεωρεί ότι μάλλον θα μπορέσει, ενώ σχετικά με το εάν το ΠΑΣΟΚ γνώριζε την έκταση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας προεκλογικά, η συντριπτική πλειοψηφία του 73,7% θεωρεί ότι τη γνώριζε και μόλις ένα 23,7% πιστεύει ότι δεν τη γνώριζε.

Ακόμη, θετικά κρίνει την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ το 70,4% των ερωτηθέντων, ενώ αρνητικά το 21,6%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, οι θετικές κρίσεις για τον κ. Σαμαρά ανέρχονται στο 86,1% και οι αρνητικές στο 10,5%.

Τέλος, στους δημοφιλέστερους πολιτικούς συγκαταλέγονται η Φώφη Γεννηματά, η Λιάνα Κανέλλη, ο Ε. Βενιζέλος, ο Ν. Κακλαμάνης, ο Μ. Χρυσοχοΐδης και άλλοι.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες