Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ 13ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ


«Δεν τέθηκε, αλλά ούτε τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου μισθού», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών. Σχετικά με την παράταση που θα πάρει η χώρα μας, προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3%, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι θα είναι 3 με 4 χρόνια, σε δύο όμως ταχύτητες...


Παράλληλα χαρακτήρισε δίκαια τα επικείμενα φορολογικά μέτρα, καθώς βοηθούν τους χαμηλόμισθους και είναι σκληρά για όσους φοροδιαφεύγουν.

Λιτότητα τριετίας ενόψει, λοιπόν, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3%, ενώ η κυβέρνηση έχει προθεσμία ενάμιση μήνα προκειμένου να παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα σταθερότητας, που ενδέχεται να προβλέπει ακόμη και διόρθωση τού προϋπολογισμού.

Στα σχεδία της κυβέρνησης περιλαμβάνονται νέο φοροσαφάρι για τόνωση των εσόδων και αυστηρή τιμωρία των φοροφυγάδων, αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό, αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αλλά και ενιαίο φορολογικό σύστημα για όλους.

Νέα επίθεση, στο μεταξύ, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την απόφαση του Ecofin να εντάξει τη χώρα μας σε καθεστώς επιτήρησης.

«Χθες στις Βρυξέλλες κρίθηκαν και αποδοκιμάστηκαν οι πολιτικές της ΝΔ που μας οδήγησαν μέχρι εδώ» τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Βουλής.

«Καταφέραμε ωστόσο μια πρώτη άρση δυσπιστίας των Ευρωπαίων εταίρων μας, που βλέπουν πλέον απέναντί τους μια υπεύθυνη κυβέρνηση με πλήρη επίγνωση της κατάστασης», πρόσθεσε ο υπουργός




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες