Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η OPEL


Στροφή 180 μοιρών στο θέμα των Opel και Vauxhall πραγματοποίησε η General Motors, αποφασίζοντας να ακυρώσει την πώληση των δύο μονάδων, επικαλούμενη το “βελτιούμενο επιχειρηματικό περιβάλλον” αλλά και την στρατηγική σημασία των δύο brands για το σχέδιο παγκόσμιας ανάπτυξης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας...

Το 13μελές διοικητικό συμβούλιο της GM συνεδρίασε χθες στο Detroit και η πώληση της Opel ήταν το βασικό θέμα της ατζέντας. Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο το Δ.Σ. είχε δώσει το “πράσινο φως” για την πώληση των brands στην καναδική Magna, ωστόσο οι συσσωρευμένες ανησυχίες των τελευταίων μηνών από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ρόλο της γερμανικής κυβέρνησης στο deal, ώθησε το συμβούλιο να προβεί σε μία τελευταία αξιολόγηση της πώλησης.

“Η GM θα παρουσιάσει σύντομα το σχέδιο αναδιάρθρωσης στη γερμανική και άλλες κυβερνήσεις, ελπίζοντας σε ευνοϊκή αντιμετώπιση αυτού”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Fritz Henderson.

Απογοητευμένη εμφανίζεται η γερμανική κυβέρνηση για την απόφαση της General Motors να διατηρήσει τις βασικές της δραστηριότητες στην Ευρώπη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ulrich Wilhelm, ανέφερε ότι η Γερμανία αναμένει από την GM να αποπληρώσει εγκαίρως το βραχυπρόθεσμο δάνειο 1,5 δισ. ευρώ που χορηγήθηκε από την Γερμανία για την επιβίωση της Opel.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες