Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ NEXTO TOP MODEL...

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε για ακόμα μία φορά το «Next Top Model», το γνωστό show του ΑΝΤ1. Τα σχόλια που έχουν γίνει κατά καιρούς από τα μέλη της κριτικής επιτροπής στις διαγωνιζόμενες κάθε άλλο παρά κολακευτικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Το θέμα όμως είναι ότι οι κριτές είναι καυστικοί στους σχολιασμούς τους σε ότι αφορά στα κιλά των κοριτσιών, που όπως λένε: «Κάποιες πρέπει να αδυνατίσουν αν θέλουν να γίνουν μοντέλα». Αυτή η φράση και όχι μόνο έχει εξοργίσει το τηλεοπτικό κοινό που άφωνο παρακολουθεί τις υποδείξεις των κριτών για δίαιτες και εξαντλητική γυμναστική σε κορίτσια που ζυγίζουν 50, το πολύ 60 κιλά και είναι μόλις 16-23 χρόνων!




Στο βωμό της τηλεθέασης κάποιοι άνθρωποι προάγουν τη Νευρική ανορεξία σαν πρότυπο σε νεαρά κορίτσια που είναι ήδη λιποβαρή. Προσπαθούν να προωθήσουν σε αυτές τις κοπέλες πού έχουν σαν μοναδικό τους όνειρο μια λαμπερή επαγγελματική καταξίωση στον χώρο της μόδας, μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες του αιώνα, τη Νευρική Ανορεξία.

Από ό,τι φαίνεται όμως, ακόμα και στο τελευταίο επεισόδιο που έχει προβληθεί μέχρι στιγμής, από τις αντιδράσεις του κοινού δεν ίδρωσε το αυτί κανενός… Τα σχόλια συνεχίστηκαν ακόμη πιο καυστικά. Αυτή την φορά τα ηνία του κηρύγματος για τα κιλά των διαγωνιζόμενων τα είχε ένας γνώστης του θέματος, γνωστός διαιτολόγος από τηλεοπτικές εκπομπές. Ο διαιτολόγος τις πληροφόρησε ότι θα τους γίνει μια μέτρηση λίπους, ύψους και κιλών για να δει σε ποια κλίμακα, σύμφωνα με την διαιτολογία ανήκουν. Αφού τις πληροφόρησε για τα επίπεδα λίπους στα οποία θα πρέπει να κυμαίνονται, τις ενημέρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν βρίσκεστε μέσα στα όρια της κλίμακας, σημαίνει πως είστε μοντέλα, αλλιώς θα είστε κοινές θνητές».

Η φράση του μόνο κολακευτική δεν ήταν, όχι μόνο για τα μοντέλα αλλά και για όλο το γυναικείο τηλεοπτικό κοινό που παρακολουθεί το συγκεκριμένο show-reality...και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, συμπλήρωσε λέγοντας σε μια κοπέλα: «Δεν έφαγες μικρή ποσότητα πρωινού, σίγουρα έφαγες πάνω από δύο φρυγανιές».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες