Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ....


Για ένα δεύτερο κύμα της νέα γρίπης, προειδοποιούν οι ειδικοί στη Γερμανία. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ντόιτσε Βέλε, δύο ημέρες μετά το θάνατο τριών ανθρώπων, που είχαν προσβληθεί από τη νόσο, το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ανακοίνωσε πως θεωρεί πιθανό να υπάρξει ένα νέο κύμα κρουσμάτων, τα οποία δεν αποκλείεται να είναι βαριάς μορφής, κατά τις ψυχρές ημέρες του χειμώνα που θα διανύσουμε.



Την ίδια ώρα, εξάλλου, οι ερευνητές του ινστιτούτου Πάουλ Έρλιχ, διαπίστωναν ότι υποχωρούν οι επιφυλάξεις του πληθυσμού ως προς τον εμβολιασμό του για προφύλαξη από τη νέα γρίπη. Εκτίμησαν, μάλιστα, πως στη στροφή αυτή των πολιτών συνετέλεσε και ο θάνατος, μιας 48χρονης γυναίκας, στη Βόννη, η οποία δεν είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.

Αναφερόμενος στο κρούσμα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βόννης, Μάρτιν Έξνερ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το πρόσφατο κρούσμα παρουσιάζει αποκλίσεις από τα προηγούμενα. Αποδεικνύεται ότι η νόσος μπορεί να πάρει βαριά μορφή ακόμη και σε περιπτώσεις ανθρώπων που δεν πάσχουν από άλλα, χρόνια νοσήματα.

«Ευτυχώς, πρόκειται για μεμονωμένα κρούσματα. Στη συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων η ασθένεια έχει ελαφρά μορφή. Θα πρέπει, ωστόσο, να αναμένουμε ότι σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις η έκβαση της νόσου θα είναι θανατηφόρα».

Στο μεταξύ για τις ολέθριες συνέπειες ενδεχομένου πανικού, μετά τους θανάτους των τελευταίων ημερών, προειδοποιεί ο Γερμανός επιδημιολόγος Αλεξένταρ Κεκουλέ. «Γνωρίζαμε εξαρχής - διευκρίνισε ο Γερμανός επιστήμονας - ότι είναι πιθανό να υποκύψουν στις συνέπειες της γρίπης και υγιείς άνθρωποι, αλλά είναι σπάνιες οι περιπτώσεις στις οποίες ο ιός προκαλεί πνευμονία».

Την ίδια ώρα στην Ουκρανία ο αριθμός των νεκρών από τη νέα γρίπη έφτασε τους 48. «Η επιδημία εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς», δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ, ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιουστσένκο. Περισσότεροι από 150 χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσβληθεί από το ιό.

Η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί και ματαίωσε συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και θεατρικές παραστάσεις. Η πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, κάλεσε τους πολίτες να φορούν προστατευτικές μάσκες όταν επιβαίνουν σε δημόσια μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάντως, σε ορισμένες χώρες σημειώνονται και υπερβολές. Αίσθηση προκάλεσε στη Ρουμανία η απόφαση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας να απαγορεύσει στους ποδοσφαιριστές να πτύουν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Επίσης για τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου οι προπονητές καλούνται να ζητούν από τους παίκτες να καταπίνουν το νερό με το οποίο δροσίζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα και να μην το φτύνουν όπως συνηθίζουν.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες