Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΑ


Επίσημη παρέμβαση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τη συμμετοχή της Φανής Χαλκιά στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία του Βανκούβερ πριν καλά καλά κοπάσει η διεθνής κατακραυγή για το σοβαρό και ανεξήγητο ατόπημα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, να την συμπεριλάβει στους λαμπαδηδρόμους του ελληνικού σκέλους...


Με προσωπική επιστολή στον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε Σπύρο Καπράλο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ζητά εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους η Φανή Χαλκιά συμπεριελήφθη στη λαμπαδηδρομία και τους λόγους για τους οποίους η ΔΟΕ δεν ενημερώθηκε σχετικά.

«Η Διεθνής Ολυπιακή Επιτροπή ενδιαφέρεται να λάβει από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξηγήσεις σχετικά με τους λόγους, για τους οποίους η ίδια και οι εκπρόσωποι της στην Ελλάδα δεν ενημερώθηκαν για το γεγονός», αναφέρει χαρακτηριστικά η Δ.Ο.Ε.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Δ.Ο.Ε, το οποίο υπογράφει ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου Ρογκ, Κριστόφ Ντεκέπερ, είναι προφανή δύο καθοριστικά στοιχεία:

«1.Η ΔΟΕ δεν θεωρεί τη συμμετοχή της Χαλκιά στη λαμπαδηδρομία προϊόν ανθρωπίνου λάθους, αλλά απόφαση της Ε.Ο.Ε για την οποία απλώς δεν ενημερώθηκε.

2.Για τη διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή η ευθύνη δεν βαραίνει την επιτροπή λαμπαδηδρομίας και τον πρόεδρο της Σπύρο Ζαννιά, αλλά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρο της Σπύρο Καπράλο».

Το γεγονός αυτό δικαιώνει όλους όσοι τις τελευταίες ημέρες ζητούν απόδοση ευθυνών τόσο στο κορυφαίο διοικητικό επίπεδο της Ε.Ο.Ε όσο και στον πρόεδρο της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, καθώς και τη λήψη μέτρων προκειμένου ο διεθνής διασυρμός της χώρας να σταματήσει.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες