Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ....


Ξεκίνησαν οι εργασίες για την δεύτερη μέρα του έκτακτου συνεδρίου στη Νέα Δημοκρατία με ομιλίες στελεχών όπως της Φάνης Πάλλη Πετραλιά, του Γιάννη Μανώλη αλλά και την παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία μίλησε για τη δημιουργία νέου κόμματος ενώ απάντησε στον Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντας το δίλλημα που έθεσε στην ομιλία του το Σάββατο (7/11) ως «ψευτοδίλλημα».



Συγκεκριμένα, η κ. Πετραλιά αναφερόμενη στην ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες εκλογές είπε πως «η ΝΔ υπέστη στρατηγική ήττα» ενώ εξήγησε τους λόγους για το εκλογικό αποτέλεσμα.
«Κατά το ποσοστό της συμμετοχής μας ευθυνόμαστε όλοι. Πρέπει να καταδείξουμε λάθη, παραλείψεις και συμπεριφορές. Η βασική αιτία του οδυνηρού αποτελέσματος ήταν ότι χάσαμε το ηθικό πλεονέκτημα, γιατί κάποιοι δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη του Καραμανλή στο πρόσωπό τους. Να γίνει ένα καλό μάθημα αυτή η ήττα» είπε η πρώην υπουργός και συνέχισε:


«πρέπει να αξιολογηθεί και να καταγραφεί το έργο της ΝΔ στα πεντέμισι χρόνια. Να μην απαξιώσουμε μόνοι μας το έργο μας. Θα δικαιωθούμε για το έργο μας. Πρέπει να το αναδείξουμε από τις 29 Νοεμβρίου και μετά. Αφήσαμε το ΕΚΑΣ αυξημένο κατά 107%, παραλάβαμε μια χώρα στα μπετά και στα χαρτιά και κάναμε τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γιάννης Μανώλης

Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο βουλευτής Γιάννης Μανώλης ο οποίος υποστήριξε πως ευθύνες έχει η ηγετική ομάδα και ο Κώστας Καραμανλής.

«Αποκοπήκαμε από την κοινωνία, δεν μιλάμε με τους πολίτες, κάναμε φιλίες με τις τράπεζες Πού πήγαν τα 28 δισ.; Πήγανε σε αυτούς, που έχουν ανάγκη;», είπε ο λ. Μανώλης και κατέληξε: «Χρειάζεται καθαρό ιδεολογικό στίγμα. Το κράτος έχει ρόλο, δεν μπορεί οι αγορές και οι τράπεζες να λειτουργούν ασύδοτα. Θα συνεχίσω, υπό οποιοδήποτε αρχηγό, να ασκώ κριτική και να εκφράζω τον κόσμο, που υπηρετώ εδώ και 30 χρόνια στα πεζοδρόμια».

«Θα κάνουμε νέο κόμμα»

Η μια εκ των υποψηφίων για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε παρέμβαση λέγοντας πως στο παρελθόν έκαναν λάθος που δεν στηρίχθηκαν στο κόμμα το διάστημα που ήταν κυβέρνηση:«Οι Νεοδημοκράτες σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν ένα παράπονο. Ότι δεν ακούσαμε, ότι δεν είμαστε αλληλέγγυοι. Κάναμε λάθος. Στηριζόμασταν στο κόμμα, όσο ήμασταν αντιπολίτευση και όταν γίναμε κυβέρνηση, το ξεχάσαμε. Αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει. Όταν κάποιος θέλει να κυβερνήσει σωστά, η βάση είναι το κόμμα και τα στελέχη. Γιατί υπάρχει ο αναγκαίος δίαυλος επικοινωνίας».

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη μίλησε για την δημιουργία νέου κόμματος όπου οι υποψήφιοι βουλευτές θα επιλέγονται από τη βάση της ΝΔ.

«Σας υπόσχομαι ότι θα κάνουμε ένα νέο κόμμα. Δεν ζητώ λευκή επιταγή. Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να μην εξειδικεύσουμε τι προτείνουμε. Δεν θέλω να χαϊδέψω αφτιά για να με ψηφίσετε και μετά να ξαναφτάσουμε σε αυτή την κατάσταση.


Χρειάζονται δομές, που θα δώσουν δύναμη στη βάση. Δεσμεύομαι ότι οι υποψήφιοι βουλευτές θα επιλέγονται από εσάς, δεσμεύομαι ότι τους εκπροσώπους της ΤΑ δεν θα τους αποφασίζει η Ρηγίλλης, αλλά η βάση της ΝΔ. Τα κομματικά όργανα θα εκλέγονται από τα μέλη μας. Ο πρόεδρος θα έχει θητεία», τόνισε η υποψήφια για την προεδρεία της ΝΔ.

Πάνω στο δίλλημα για το οποίο μίλησε το Σάββατο (7/11) ο Αντώνης Σαμαράς, η κ. Μπακογιάννη το χαρακτήρισε ως πλασματικό λέγοντας πως το μοναδικό δίλλημα είναι εάν ο κόσμος της ΝΔ θέλει ένα κόμμα που να αντιπολιτευτεί το ΠΑΣΟΚ ή μια παράταξη επιρρεπής στο λαϊκισμό.

«Παρουσιάστηκε ένα πλασματικό δίλλημα. Ότι κάπου έξω βρίσκονται δικοί μας, που πρέπει να τους φέρουμε πίσω. Αυτό είναι ψευτοδίλημμα. Οι δικοί μας ψηφοφόροι είναι εδώ. Είναι αυτοί που πληγωμένοι, οργισμένοι, πήγαν και ψήφισαν. Κάναμε λάθη, είχαμε συμπεριφορές, που εξόργισαν τον κόσμο.


Αυτούς θα τους προσεγγίσουμε δημιουργώντας ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα. Ένα είναι το δίλημμα. Θέλουμε ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα, που θα αντιπολιτευτεί το ΠΑΣΟΚ, ή ένα κόμμα περιχαρακωμένο επιρρεπές στον λαϊκισμό, που θα προσεγγίσει τα σύγχρονα προβλήματα με παλαιοκομματικές συνταγές; Η θέση μου είναι ξεκάθαρη.


Η ιδεολογική περιχαράκωση της ΝΔ είναι συνταγή αποτυχίας. Ο δικός μου αγώνας είναι να ξανακάνω τη ΝΔ να πιστέψει στον εαυτό της. Μπορεί και πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Τα καταστατικά υπάρχουν για να διασφαλίζουν τη λειτουργία των κομμάτων. Όταν μιλώ για συμβούλιο δεοντολογίας, εκλεγμένο, δεν το λέω τυχαία. Αυτό θα εξετάζει στελέχη, που δημιουργούν πρόβλημα», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες