Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗ Ν.Δ.....


Εγκρίθηκε η αλλαγή καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας ώστε ο πρόεδρος να εκλεγεί από τη λαϊκή βάση στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου. Παράλληλα, το πρωί του Σαββάτου, ο Κώστας Καραμανλής παραχώρησε την τελευταία του ομιλία ως πρόεδρος της ΝΔ στο διήμερο συνέδριο.



Η ψήφιση για αλλαγή του καταστατικού έγινε με ανάταση χεριών από την πλειοψηφία των παραβρισκόμενων αν και πολλοί είχαν ήδη αποχωρήσει. Την Κυριακή θα διεξαχθεί και η τελευταία μέρα των εργασιών του συνεδρίου με ομιλίες των συνέδρων.

Ο Κώστας Καραμανλής, έκανε έναν απολογισμό της πορείας του, έστειλε μήνυμα ενότητας τονίζοντας πως ο νέος πρόεδρος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην οδυνηρή ήττα που γνώρισε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και επεσήμανε πως απαιτείται συνοχή, αλληλεγγύη και άνοιγμα στην κοινωνία.

«Η επιτυχία της μεθόδου είναι κοινή υποχρέωση όλων μας», παρατήρησε, αναφερόμενος στη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου, και τόνισε πως αποτέλεσε σημαντική απόφαση για το κόμμα και προσέδωσε νέα δυναμική.

«Ο νέος πρόεδρος θα είναι πρόεδρος όλων μας, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως πρέπει να αποκλειστούν οι προσωπικές αιχμές, καθώς οι στόχοι είναι κοινοί για όλους.

«Πριν 13 χρόνια εμπιστευτήκατε τις προσδοκίες σας σε έναν νεαρό Μακεδόνα πολιτικό και μαζί χτίσαμε πάνω στα πολλά που μας ενώνουν, σε ένα κόμμα που δεν αποδέχεται διχαστικές λογικές», ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, παρατηρώντας πως «η ΝΔ υπηρετούσε πάντα την ανάγκη για ριζικές αλλαγές».


Τις εργασίες του Έκτακτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δημήτρης Σιούφας, χαρακτηρίζοντας ως σημαντική κατάκτηση προοπτικής για την παράταξη της Ν.Δ. τη διεύρυνση του εκλεκτορικού σώματος, καθώς ανοίγει τους δρόμους της αμφίδρομης επικοινωνίας του κόμματος με την κοινωνία.

«Οι μέρες του Συνεδρίου, αλλά και οι επόμενες μέρες, είναι μέρες ευθύνης. Πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι και ενωμένοι», κατέληξε.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Λευτέρης Ζαγορίτης, τονίζοντας πως «οι σύνεδροι καλούνται να πάρουν σοβαρές αποφάσεις». «Εφόσον εγκριθεί από το συνέδριο, οφείλουμε όλοι να κινητοποιήσουμε τη λαϊκή μας βάση, προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία», τόνισε, προσθέτοντας πως «όσοι περισσότεροι προσέλθουν να ψηφίσουν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη για την παράταξη».

«Στον δρόμο για την εκλογή απαιτείται ομοψυχία. Πρέπει να βαδίσουμε συντεταγμένα. Ανήκουμε στην ίδια οικογένεια, οφείλουμε να πορευτούμε όλοι μαζί και τώρα και την επόμενη μέρα», κατέληξε.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες