Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΧΑΜΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ...


Χαμηλά ποσοστά στη χρήση κάνναβης σημείωσαν οι χώρες Ολλανδία και Ελλάδα αν και στην πρώτη ο νόμος περί χρήσης «ελαφρών» ναρκωτικών είναι ελαστικότερος σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.



Συγκεκριμένα, το 5,4% των ενηλίκων στην Ολλανδία έχει κάνει χρήση κάνναβης ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη φτάνει το 6,8%, όπως παρουσιάζεται στην ετήσια αναφορά του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας.
Την ίδια στιγμή στην Ιταλία, την Ισπανία, την Τσεχία και την Γαλλία τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα αυξημένα, με μεγαλύτερο εκείνο της Ιταλίας (14,6%) όπου μέσα σε μια δεκαετία αυξήθηκε κατά 5%.

Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι χώρες Ελλάδα, Ρουμανία, Μάλτα και Βουλγαρία με τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης κάνναβης.

Επιπλέον, από την περασμένη δεκαετία μέχρι και τις αρχές του 2000 η χρήση κάνναβης βρισκόταν σε άνοδο στη «γηραιά ήπειρο», όμως σταδιακά σταθεροποιήθηκε και στη συνέχεια σημείωσε πτωτική τάση. Αυτό συνέβη χάρη στις ενέργειες των διαφόρων κυβερνήσεων κατά της χρήσης του συγκεκριμένου ναρκωτικού.

Στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, το 1/5 από τα 228 coffee shops στα οποία επιτρέπεται η χρήση μαριχουάνας και κάνναβης θα κλείσουν επειδή είναι κοντά σε σχολεία.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες