Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ο τελικός αυτός είναι ...διαρκείας



Στο ελληνικό πρωτάθλημα από πολύ νωρίς οι ομάδες αρέσκονται να ονομάζουν τα κρίσιμα παιχνίδια ως «τελικούς». Αυτή η λέξη δεν πολυαρέσει σε πολλούς προπονητές. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους.Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ σίγουρα θα έχει έναν (ή και περισσότερους) λόγους για να απεχθάνεται τους τελικούς. Το κυριότερο είναι ότι οι ομάδες στις οποίες δουλεύει, αν και διαπρέπουν, τις περισσότερες φορές, στον αγωνιστικό χώρο, δεν... αντέχουν με τίποτα να αγωνίζονται σε παιχνίδια που κρίνουν Κούπες! Το 1997 στον πάγκο της Μαγιόρκα έχασε στον τελικό του Κυπέλλου από την Μπαρτσελόνα και στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων από τη Λάτσιο. Τουλάχιστον το καλοκαίρι του 1998 κατέκτησε το Σούπερ Κύπελλο Ισπανίας, παίρνοντας την εκδίκησή του από τους Καταλανούς. Ακολούθησαν οι δύο χαμένοι διαδοχικοί τελικοί στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βαλένθια.

Εκείνη την εποχή οι «νυχτερίδες» ήταν χάρμα οφθαλμών, αλλά στους τελικούς κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου ηττήθηκαν. Η ανταμοιβή για τα χρόνια της Βαλένθια ήρθε για τον Κούπερ με την πρόσληψη στην Ιντερ. Αλλά ακόμα και εκεί ο μοναδικός τίτλος που θα μπορούσε να κερδίσει, χάθηκε σε έναν «τελικό». Το πρώτο «σκουντέτο» των Μιλανέζων, ύστερα από το 1989, θα κρινόταν στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2001-2002. Η ήττα από τη Λάτσιο (4-2) ήταν καταδικαστική και το πρωτάθλημα κατέληξε στη Γιουβέντους.

Μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο, η διοίκηση του Αρη δεν είχε ξεκαθαρίσει αν ο Κούπερ θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας για το παιχνίδι με την Καβάλα. Οπως και να χει, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα βρεθεί για να δει το παιχνίδι και θα ζήσει από κοντά την «καυτή» ατμόσφαιρα. Ετσι και αλλιώς, βιασύνη δεν υπάρχει.

Υστερα από τη διακοπή, λόγω του αγώνα μπαράζ της Εθνικής Ελλάδος με την Ουκρανία, ακολουθεί το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην Τούμπα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες