Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΛΑΤΙΝΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


Ο Μισέλ Πλατινί έχει δηλώσει εδώ και καιρό «πολέμιος» της οικονομικής σπατάλης των συλλόγων για μεταγραφές και έχει αναζητήσει κάποιους τρόπους, ώστε να μειωθούν τα ποσά που δαπανούν οι πρόεδροι των ευρωπαϊκών ομάδων για μεταγραφές γιατί έτσι δημιουργούνται χρέη που δεν μπορούν να καλυφτούν στη συνέχεια. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αγγλική «The Telegraph»,δήλωσε...
«Έχουμε τρία χρόνια για να ρυθμίσουμε την κατάσταση. Η ιδέα δεν είναι να ‘εξοντώσουμε’ τους συλλόγους, αλλά να ενισχυθούν και να έχουν την καλύτερη οικονομική ισορροπία. Η φιλοσοφία για συμμετοχή στις διοργανώσεις μας είναι ότι δεν πρέπει να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα από όσα βγάζετε. Για παράδειγμα, αν η Μάντσεστερ έχει 300 εκατομμύριο ευρώ και ξοδέψει 400 ή η Λίβερπουλ πληρώνει 60 εκ. κάθε χρόνο τόκους σε τράπεζες. Είναι πολλά τα λεφτά. Κάθε ιδιοκτήτης με έχει ρωτήσει, ώστε να αναζητήσουμε μια καλύτερη φιλοσοφία, για καλύτερη διαφάνεια. Στη Γερμανία, τα χρέη δε γίνονται αποδεκτά. Στην Αγγλία γίνονται», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του παλαίμαχου Γάλλου διεθνούς μέσου.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Με την επιβολή νέων κανόνων θα προστατεύσουμε την επιχείρηση του Ρομάν Αμπράμοβιτς, του Μάσιμο Μοράτι ή του Μάλκολμ Γκλέιζερ. Είμαι βέβαιος πως θέλουν να πουλήσουν, αλλά ποιος αγοράζει συλλόγους με τόσα πολλά χρέη; Ποιός θα ήταν τόσο ηλίθιος; Εάν, όμως, ρυθμιστεί το σύστημα, πολλοί άνθρωποι θα ενδιαφερθούν για την αγορά. Δεν είμαι ένας μεγάλος οικονομολόγος, αλλά είμαι λογικός».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες