Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:''ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ Ν.Δ.''...


«Η παρουσία όλων μας κάνει την καρδιά της παράταξης να χτυπά δυνατά στους ρυθμούς της νέας εποχής, που αρχίζει στις 29 του μηνός. Στέκομαι μπροστά σας με πλήρη συναίσθηση του βάρους των ευθυνών. Είμαστε ένα πολύ μεγάλο κόμμα για να περιορίσουμε τον εαυτό μας σε μικρά οράματα», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, στην ομιλία της στο Έκτακτο Συνέδριο της ΝΔ, η οποία εξέφρασε την εκτίμηση πως η ΝΔ θα προχωρήσει μπροστά. «Θα βρούμε το βηματισμό μας», είπε.




Η υποψήφια για την αρχηγία της ΝΔ, αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος «πριν 35 χρόνια, όταν ίδρυσε τη ΝΔ, έδωσε την αίσθηση του καθήκοντος, ως το πολιτικό στίγμα της παράταξης».
«Πίστευε ότι το εθνικό συμφέρον δεν υποτάσσεται σε προσωπικές πικρίες καμουφλαρισμένες με υπερπατριωτισμό. Αυτή η καθαρή στάση απέναντι σε κάθε λαϊκισμό και δημαγωγία θα είναι η μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη της παράταξης. Αυτή την πολιτική ευθύνης δεσμεύομαι να ακολουθήσω», τόνισε.

Η κα Μπακογιάννη μίλησε για «ακραία ανισότητα, που δημιουργεί προβλήματα στα θεμέλια μιας δίκαιης κοινωνίας».

«Για μένα, η άρση αυτής της αδικίας είναι το βασικότερο κίνητρο να είναι κανείς στην πολιτική. Αυτό πρέπει να είναι το κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας. Ιδεολογία μας είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός τον οποίο πρέπει να υπερασπιζόμαστε».

Η υποψήφια αρχηγός του κόμματος υπεραμύνθηκε των πολιτικών, που ακολούθησε η ΝΔ, επισημαίνοντας πως «ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός και οφείλει να μιλήσει για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Πρέπει να πούμε αλήθειες».

Προτεραιότητα της ΝΔ, σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ ξεκαθάρισε πως το κόμμα πρέπει να προτείνει μια στρατηγική, ένα πλέγμα πολιτικών με όλες τις παραγωγικές ομάδες της κοινωνίας.

«Ένας ολόκληρος κόσμος περιμένει τη ΝΔ να τον εκφράσει. Το ΠΑΣΟΚ ήταν ανέτοιμο να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας. Όσα είχαμε πει, θα επιβεβαιωθούν σύντομα. Η μέρα που το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει το λαϊκισμό του, έρχεται. Δικό μας καθήκον να είμαστε έτοιμοι. Δεν θα χάσουμε ούτε μία μέρα. Από τις 30 Νοεμβρίου σηκώνουμε τα μανίκια. Σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε μια γροθιά. Σύντομα θα έχετε μια ενωμένη ΝΔ. Το πάρτυ τελειώνει. Η παράταξη έχει μέλλον αν κάνουμε πιο συλλογική τη λειτουργία μας», τόνισε.

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην πορεία της στην παράταξη της ΝΔ, αλλά και στο κυβερνητικό της έργο, εμφανιζόμενη ενωτική.

«Ποτέ δεν έβαλα τον εαυτό μου εις βάρος της παράταξης. Στάθηκα δίπλα στον Κώστα Καραμανλή στις δύσκολες στιγμές. Δεν ζητώ τη στήριξή σας. Ζητώ να με κρίνετε γι αυτά που μπορώ να δώσω στην παράταξή μας. Απευθύνομαι και στην καρδιά και στο μυαλό. Θέλω στη στήριξή σας, επειδή συμφωνείτε με την πολιτική μου πρόταση, να αλλάξει η ΝΔ, να διευρύνουμε την πολιτική μας. Να ξαναβρούμε τον συγχρονισμό μας με την κοινωνία. Δεν μπορούμε να περιχαρακωθούμε. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, να γίνουμε πιο τολμηροί. Χρειαζόμαστε νέα γλώσσα. Χάσαμε μια εκλογή, δεν μπορούμε να χάσουμε μια γενιά. Να γίνουμε σύντομα η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου. Πρέπει να αλλάξουμε εμείς», τόνισε η κα Μπακογιάννη, η οποία παρουσίασε τις προτάσεις της για ριζικές αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της ΝΔ, όπως η εκλογή του προέδρου του κόμματος κάθε 4 χρόνια.

Η Κα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε πως στόχος είναι η ενότητα, καθώς, όπως είπε, ακόμα και αν δεν εκλεγεί, θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή, ενώ αν εκλεγεί, θα εργαστεί συλλογικά.

«Από τη στάχτη θα γεννηθεί μια νέα εποχή με οδηγό τον κόσμο της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα. Όπου χτυπάνε οι καρδιές των νεοδημοκρατών. Σηκώστε τη σημαία με πίστη, με ανθρωπιά, με φιλότιμο να σηκώσουμε και πάλι το γαλάζιο», κατέληξε.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες