Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΕΙΧΟΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ:20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...


Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται τη Δευτέρα (09/11) από την ημέρα που ράγισε το τείχος του Βερολίνου και οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ρωσίας θα συμμετάσχουν μαζί με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στη γερμανική πρωτεύουσα. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Γέρζι Μπούζεκ. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου .



Αρχικά, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ θα επιστρέψει στο πρώην συνοριακό φυλάκιο της γέφυρα της οδού Μπορνχόλμερ, που ήταν το πρώτο σημείο, το οποίο άνοιξε τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου λίγο μετά τη λανθασμένη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Ανατολικής Γερμανίας, ότι από εκείνη τη στιγμή αίρεται η απαγόρευση πραγματοποίησης ταξιδιών.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβεντεφ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον θα περάσουν μαζί τη Δευτέρα την πύλη του Βραδεμβούργου, που για 28 χρόνια βρισκόταν στο κέντρο της διαιρεμένης πόλης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες