Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1???


Η Formula 1, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, βρίθει από υποθέσεις βιομηχανικής κατασκοπίας.

Μία από αυτές μάλιστα, το περίφημο spygate του 2007, απασχόλησε τον κόσμο για σχεδόν ολόκληρη τη σεζόν. Τώρα όμως φαίνεται ότι υπάρχει κι άλλη μία υπόθεση έτοιμη να «σκάσει».


Πριν από λίγες ημέρες η νεοσύστατη ομάδα της Lotus έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του υπό κλίμακα μοντέλου με το οποίο κάνει τις πρώτες δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα. Αυτές τις φωτογραφίες όμως τις είδαν στη Force India και διαπίστωσαν ότι το μοντέλο της Lotus μοιάζει αρκετά με το φετινό μονοθέσιο της ινδικής ομάδας.

Την υπόθεση φέρνει στο φως το ελβετικό περιοδικό Motorsports Actuell, που αναφέρει ότι ο άνθρωπος-κλειδί είναι ένας πολύ γνωστός στη Formula 1, o Mike Gascoyne. Ο Βρετανός έχει θητεύσει στη Force India και τώρα είναι τεχνικός διευθυντής στη Lotus.

Η Force India έκανε δοκιμές στο παρελθόν στην αεροσήραγγα της ιταλικής εταιρείας, Aerolab/Fondtec, αλλά, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των Ελβετών, όταν σταμάτησε να τη χρησιμοποιεί άφησε πίσω της κάποιο χρέος και ένα μοντέλο του μονοθεσίου της. Αυτόν τον καιρό ο Gascoyne χρησιμοποιεί τη σήραγγα της Aerolab για να κάνει δοκιμές στο μοντέλο της Lotus.

Η Force India δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία σε κάποιο θεσμικό φορέα αλλά αναφέρεται ότι οι άνθρωποί της είναι πολύ δυσαρεστημένοι με όσα είδαν. Ο Gascoyne πάντως φαίνεται να ισχυρίζεται ότι αν υπάρχει πρόβλημα, αυτό είναι ανάμεσα στη Force India και τη Fondtec και ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες