Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Η1Ν1...


Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός του πληθυσμού, με το ιατρικό προσωπικό της χώρας να δίνει το «σύνθημα» και το υπουργείο Υγείας μαζί με το ΚΕΕΛΠΝΟ να απευθύνουν έκκληση προκειμένου να αποφευχθεί η πανδημία, αφού η χώρα εισέρχεται στην κρίσιμη χειμερινή περίοδο που ευνοεί τις ιώσεις.



Από τη Δευτέρα (16/11) και για μια εβδομάδα θα εμβολιάζονται οι γιατροί, νοσοκόμοι και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, ενώ παράλληλα τα εμβόλια θα αφορούν και τις εξαιρετικά ευπαθείς ομάδες, οι άνθρωποι δηλαδή που λόγω της κρίσιμης κατάστασης της υγείας τους, πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατ’ εντολή ιατρού.
Ειδικότερα, για τους ιδιώτες γιατρούς αλλά και το προσωπικό των ιδιωτικών νοσοκομείων, ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται μόνο στα δημόσια νοσοκομεία.

Από τις 23 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων, δηλαδή:

1. Οι έγκυες από τον 4ο μήνα εγκυμοσύνης και έπειτα.

2. Όσοι πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια, μυοπάθειες, βρογχικό άσθμα ή χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια

3. Όσοι έχουν προχωρήσει σε μεταμοσχεύσεις νεφρού, καρδιάς, πνευμόνων, ήπατος και μυελού των οστών

4. Όσοι έχουν αιματολογικές κακοήθειες ή ρευματικά νοσήματα

5. Οι ασθενείς που πάσχουν από τον HIV – AIDS

Την 1η Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός των υγιών ομάδων ηλικίας από 18 – 49 και μια εβδομάδα αργότερα, τα παιδιά από 4 έως 17 και οι υγιείς άνω των 50.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται σε όλα τα Δημόσια νοσοκομεία τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, εκτός των ημερών της εφημερίας.

Πάντως, σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν στην Ελλάδα 332 νέα κρούσματα του ιού Η1Ν1, ενώ συνολικά ανέρχονται στα 3.189.



2 σχόλια:

Αποστόλου Φρόσω είπε...

ΠΑΕΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ...

Έλ λην Μακεδόνας είπε...

ΜΑΣΑΕΙ ΤΟ ΚΟΜΑΝΤΟ ΡΕ ΦΛΟΚΟ;ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ!ΧΑΧΑΧΑ!

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες