Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

TA MINTIAKA NEA THΣ ΗΜΕΡΑΣ...


Το θέμα με τους συμβασιούχους της ΕΡΤ, βρίσκεται στην επικαιρότητα, την στιγμή που ο ALPHA έκανε καλά νούμερα και πάλι με το Κύπελλο.



Τα σωματεία της ΕΡΤ για τους συμβασιούχους
Με κοινή τους ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραγωγής Τεχνικού και Καλλιτεχνικού Προσωπικού ΕΡΤ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οδηγών Αυτοκινήτων ΕΡΤ και η Διοικούσα Επιτροπή Σωματείου Εργαζομένων ΕΡΤ αναφέρονται στο θέμα των συμβασιούχων στην κρατική τηλεόραση επισημαίνοντας:

«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την πορεία που παίρνει το θέμα των Συμβασιούχων. Σίγουρα είναι σωστή η κατεύθυνση που οδηγεί προς το τέλος της εκμετάλλευσης. Οι προσλήψεις από δω και πέρα θα πρέπει να γίνονται με αδιάβλητο τρόπο αποκλειστικά απ' τον ΑΣΕΠ.

Όμως μπορεί αυτό να γίνει σε μια μέρα; Και τι θα γίνει με όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί για πολλά χρόνια εκεί που το ίδιο το κράτος τους τοποθέτησε;

Διαβάζουμε βέβαια και για τις παράνομες συμβάσεις. Συμβάσεις «ημετέρων» με υπέρογκα ποσά, προεκλογικές συμβάσεις, συμβάσεις παράτυπες ή καθ' οιονδήποτε τρόπο καταχρηστικές. Σίγουρα αυτές δεν πρέπει να συνεχιστούν. Αποτελούν πρόκληση όχι μόνον για την ΕΡΤ, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.

Οι περισσότερες όμως αφορούν ποσά λίγων εκατοντάδων ευρώ. Και αφορούν συναδέλφους που εργάζονται δίπλα μας, στο ίδιο αντικείμενο με μας. Πιστεύουμε πως έχουν κι αυτοί δικαιώματα στη ζωή, αλλά είναι λυπηρό να ζουν συνεχώς με την αγωνία της ανανέωσης. Πρόκειται κυρίως για νέους ανθρώπους που βιώνουν μια συνεχή ομηρία. Μια ομηρία που τους αρνείται τα στοιχειώδη δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή.

Όμως δεν είναι μόνο το ανθρώπινο κομμάτι. Σίγουρα είναι σοβαρό αλλά αν ήταν μόνον αυτό θα ήταν σα να μιλάμε για ελεημοσύνη. Και βέβαια δεν ζητούν κάτι τέτοιο! Πέρα απ' το ανθρώπινο κομμάτι λοιπόν είναι και το πρακτικό. Και είναι απόλυτα αληθινό πως η ΕΡΤ τους έχει μεγάλη ανάγκη αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν εκπομπές που δεν μπορούν να βγουν στον αέρα. Τμήματα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Διαδικασίες που θα μπλοκαριστούν άμεσα.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Η θέση μας είναι πως πρέπει να κριθούν οι συμβάσεις μία-μία κατά περίπτωση. Βασικά κριτήρια: νομιμότητα, αμοιβή σε λογικά επίπεδα(ίσες αμοιβές για την ίδια εργασία), συνολικός χρόνος υπηρεσίας και να καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Καλά νούμερα ο ALPHA με το Κύπελλο

O αγώνας του Θρασύβουλου με την ΑΕΚ που έδειξε ο ALPHA για το Κύπελλο Ελλάδας και κρίθηκε στην παράταση έφθασε στην μέγιστη τιμή του μέχρι 20,4%.

Στο σύνολο των καναλιών ο ALPHA ήρθε δεύτερος με 17,1%, πίσω από το MEGA που έπιασε 22,2% και σε αυτό συνέβαλε και το "Πάμε πακέτο" που έφθασε μέχρι 34,9%.

Στο NovaSports 1 το Μαρούσι

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το NovaSports 1 στις 19.00 θα μεταδώσει απευθείας τον αγώνα του Αμαρουσίου με την Ρόμα για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα στο μπάσκετ.

Το Europa League Live στο NovaSports 2

Λόγω των μεταδόσεων των αγώνων της Ευρωλίγκα μπάσκετ (Ζαλγκίρις - Μπαρτσελόνα και Ρεάλ - Παναθηναϊκός) από το NovaSports 1 την Πέμπτη 5/11 το Europa League Live και το λεπτό προς λεπτό θα μεταδοθεί στις 19.00 από το NovaSports 2.

Περιγραφές στο MEGA

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος θα περιγράψει για λογαριασμό του MEGA τον αγώνα Μίλαν - Ρεάλ την Τρίτη 3//11 στις 21.45 για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος θα περιγράψει το άλλο ματς που θα δείξει το κανάλι, ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και στην Πόρτο το οποίο θα μεταδοθεί στις 23.45 σε μαγνητοσκόπηση.

«Για πάντα πρωταθλητές» στον ΣΚΑΪ

Η ιστορία της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου από το 1934-1980 ξετυλίγεται στην πρεμιέρα της νέας σειράς ντοκιμαντέρ της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ «Για πάντα Πρωταθλητές», που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 23.00.

Στο πρώτο μέρος (του διπλού επεισοδίου) ο μύθος της ιστορίας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ξεκινάει από το 1934 και καταλήγει στο τέλος της πρώτης περιόδου Αλκέτα Παναγούλια, λίγο μετά τη συμμετοχή στο Euro 1980.

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος περιγράφει το κλίμα της λεγόμενης «Belle Epoque», όταν η εθνική ομάδα είχε αντιμετωπίσει το 1934 την Ιταλία του Μεάτσα, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια, κάτω από τη φασιστική μπότα του Μουσολίνι.

Ακολουθεί ο πόλεμος, η Κατοχή και ο Εμφύλιος, όπου σ' εκείνα τα σκληρά χρόνια οι αριστεροί κρατούμενοι της Μακρονήσου δημιούργησαν τη Μικτή Μακρονήσου και αντιμετώπιζαν τις μεγάλες ομάδες της εποχής σε αγώνες προπαγάνδας. Εναν τέτοιο αγώνα θυμάται ο Γιώργος Δαρίβας.

Για την περίοδο της δεκαετίας του '50 μιλούν ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπόμης και ο παίκτης Γιάννης Παπαντωνίου. Στα χρόνια του '60 η Εθνική έχει επιτέλους δημιουργήσει μια σπουδαία ομάδα, αλλά χάνει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970, από μια σειρά παρεξηγήσεων, με κορυφαία την κόντρα του Δομάζου με τον τότε προπονητή Νταν Γεωργιάδη. Οι Μίμης Δομάζος, Αριστείδης Καμάρας, Μίμης Παπαϊωάννου, Γιώργος Κούδας, Κώστας Καραπατής και ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπαζίνας αναφέρονται σε εκείνη την περίοδο.

Ακολουθεί η εποχή Παναγούλια, το περίφημο 0-0 σε φιλικό με τη Βραζιλία, όπου μιλούν οι Αντώνης Αντωνιάδης, Θωμάς Μαύρος, Αλκέτας Παναγούλιας.

Στη συνέχεια, το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στους αγώνες απέναντι στη Δυτική Γερμανία του Μπεκενμπάουερ (1974-75), όπου έλαμψε ο περίφημος Γιώργος Δεληκάρης. Και μετά έρχεται η πρώτη πρόκριση της εθνικής ομάδας σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην Ιταλία το 1980.

Ο Τάκης Νικολούδης μιλά για το ιστορικό γκολ απέναντι στη Σοβιετική Ενωση, ο Παναγιώτης Κελεσίδης θυμάται πώς κράτησε την ισοπαλία στη Βουδαπέστη και ο Βασίλης Κωνσταντίνου σχολιάζει το επίμαχο πέναλτι απέναντι στους Ολλανδούς.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες