Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

O KAΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

Όπως και να κάνουμε ο καφές είναι μια απόλαυση της καθημερινής μας ζωής.

Έχει όμως ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας;

Οι ιδιότητες του καφέ, είτε είναι θετικές, είτε είναι αρνητικές οφείλονται στην καφεΐνη που περιέχει. Σύμφωνα με έρευνες, ο καφές βελτιώνει την πνευματική απόδοση και την μνήμη. Ανακουφίζει για λίγο από την κούραση και τη νύστα. Η καφεΐνη επιδρά και στο ουροποιητικό σύστημα αφού έχει διουρητική δράση. Περιέχει ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Δρα ως αντικαταθλιπτικό φάρμακο αφού μας ανεβάζει την διάθεση. Η καφεΐνη περιέχεται σε φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του πόνου, δηλαδή στα αναλγητικά.

Σε υπερβολικές δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, νευρικότητα, ανησυχία, τρέμουλο και αϋπνία. Η απότομη στέρηση επιφέρει πονοκεφάλους και ζαλάδες.
Προσοχή όμως!

Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος δεν καταναλώνει καφέ πρέπει να τον εντάξει στην καθημερινή του υγιεινή διατροφή. Όσες από εσάς καταναλώνετε καθημερινά καφέ καλό θα είναι να τον περιορίσετε όσο μπορείτε, να υπάρχει μέτρο. Γιατί αν πιούμε πολύ αργά καφέ μπορεί να υποφέρουμε από αϋπνίες. Η καλύτερη λύση είναι να μην πίνουμε καφέ μετά τις 5 το απόγευμα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες