Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΖΟΣ ΤΣΙΛΝΤΡΕΣ...


Η αλλαγή στην απόδοση του Τσίλντρες, τουλάχιστον σε αυτά τα δυο πρώτα ματς της σεζόν, είναι εμφανής. Όχι ότι ο πολυσύνθετος φόργουορντ δεν ήταν καλός πέρυσι, αλλά φαινόταν ότι βρισκόταν σε μια διαρκή διαδικασία κατανόησης του ευρωπαϊκού παιχνιδιού. Εφέτος, μοιάζει πιο έτοιμος, πιο αποφασιστικός, πιο δυνατός, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να ηγηθεί της προσπάθειας του Ολυμπιακού να κατακτήσει όλους τους τίτλους.

Αρχή με νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Πώς είδες τον αγώνα απέναντι στον Άρη;

"Νομίζω ότι ο Άρης έπαιξε πολύ καλά. Πήραν μεγάλη βοήθεια από το κοινό, το οποίο δημιούργησε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα κάνοντας πραγματικά πολύ θόρυβο! Εμείς, όμως, κρατήσαμε την συγκέντρωσή μας, δεν επηρεαστήκαμε από τίποτα και τελικά κάναμε, σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι μας. Προσωπικά, τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά, νιώθω αυτήν τη χρονιά πιο έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Τώρα, ξέρω τι ακριβώς να περιμένω και από τους αντιπάλους, αλλά και από τη δική μας ομάδα."

Και στην αναμέτρηση του Αλεξανδρείου πολλοί παίκτες προσέφεραν επιθετικά. Τελικά, είναι καλό να υπάρχουν τόσες επιθετικές επιλογές;

"Αυτό είναι το σπουδαίο πράγμα με την ομάδα μας. Έχουμε πάρα πολλά όπλα. Κάθε βράδυ μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Σε κάθε δεκάλεπτο μπορεί να είναι κάποιος άλλος! Αυτή η ποιότητά μας είναι το μεγάλο πλεονέκτημά μας. Κάθε άμυνα πρέπει να έχει τη συγκέντρωση να αντιμετωπίσει πολλούς επικίνδυνους παίκτες. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο."

Στα πρώτα ματς της σεζόν σε βλέπουμε να επιδιώκεις πολύ περισσότερο τις καταστάσεις ένας-εναντίον-ενός και τις προσωπικές ενέργειες σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Είναι δική σου πρωτοβουλία ή αποτελεί εντολή του προπονητή;

"Και τα δύο. Λατρεύω να παίζω ένας-εναντίον-ενός! Νομίζω ότι σε ατομικό επίπεδο, αλλά και ως ομάδα συνολικά, έχουμε τους παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό πολύ καλά. Πολλά παιδιά μπορούν να τελειώσουν τέτοιες φάσεις, να δημιουργήσουν double-team και να “σπάσουν” την μπάλα για ένα εύκολο λέι-απ ή ένα αμαρκάριστο τρίποντο. Αυτή η ικανότητα ανήκει οπωσδήποτε στις αρετές της ομάδας μας."

Ο επόμενος αγώνας είναι απέναντι στη Μάλαγα για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολοι οι αγώνες στην Ισπανία, έτσι δεν είναι;

"Ναι, οπωσδήποτε. Ωστόσο, πάντοτε αδημονούμε για τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Απέναντι σε πολύ καλές ομάδες, σε σπουδαίες έδρες. Πρέπει να πάμε εκεί και να νικήσουμε. Η Μάλαγα θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου μας, είναι εξαιρετική ομάδα, αλλά και εμείς είμαστε σπουδαία ομάδα. Και έτσι πρέπει να παίζουμε και να σκεφτόμαστε. Ως τέτοια."

Τι θέλεις να μεταφέρεις ως μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη στους φίλους του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν;

"Να μας υποστηρίζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και να ξέρουν ότι εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να τους κάνουμε υπερήφανους. Σε προσωπικό επίπεδο νιώθω εξαιρετικά και πραγματικά ανυπομονώ για όλους τους αγώνες. Νιώθω περισσότερο έτοιμος φέτος."


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες