Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...


Σε ντέρμπι θα εξελιχθεί η διαδικασία εκλογής ανάδειξης νέου προέδρου για τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που διεξαχθεί δεύτερος γύρος ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά, όπως δείχνει δημοσκόπηση που διενήργησε η ALCO για τον «Κόσμο του Επενδυτή».



Λίγες μόνο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Έκτακτου Συνεδρίου, η δημοσκόπηση κατέγραψε προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη έναντι των συνυποψήφιων της.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιος θα θέλατε να εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», στο σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται με 35,7 ποσοστιαίες μονάδες και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 27,2%, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 17,1% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 8,9%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η επιλογή ποσοστού της τάξεως του 11,1%.

Σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, η ανάδειξη προέδρου παίρνει τη μορφή ντέρμπι ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά.

Προηγείται με ποσοστό 35,8% η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνοντας ποσοστό 34%. Ο ΔημήτρηςΑβραμόπουλος ακολουθεί με ποσοστό 16,8%, και τελευταίος, αλλά ενισχυμένος κατά μία μονάδα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σε περίπτωση που προκύψει δεύτερος γύρος, το σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ, ανάμεσα στο δίδυμο Μπακογιάννη-Σαμαράς δίνουν προβάδισμα στη Ντόρα Μπακογιάννη με 42,9% έναντι 35,5% του Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο, η διαφορά εξανεμίζεται με την Ντόρα Μπακογιάννη να συγκεντρώνει ποσοστό 43,1% έναντι 42,4 ποσοστιαίων μονάδων που συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς, όταν το ερώτημα περιορίζεται σε αυτούς που θα προσέλθουν στις κάλπες να ψηφίσουν, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται να έχει μεγάλη απήχηση στην κομματική βάση.

Σε ένα δεύτερο γύρο ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη ή τον Αντώνη Σαμαρά και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είναι πιο ξεκάθαρο το αποτέλεσμα. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 47,1% έναντι 36,3% του Δημήτρη Αβραμόπουλου και η ΝτόραΜπακογιάννη συγκεντρώνει 41,8% έναντι του 31,0% του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ποσοστό άνω του 75% που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία συμφωνούν με τη διαδικασία εκλογής αρχηγού και ακόμη πιο εντυπωσιακό το ποσοστό της τάξεως του 70% που δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες