Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ...




5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντέμπρετσεν-Φιορεντίνα
Η νίκη επί της Λίβερπουλ στην προηγούμενη αγωνιστική, έδωσε στη Φιορεντίνα την ώθηση και την αυτοπεποίθηση που έψαχνε, ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι βιόλα είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, όπως έδειξε και η απόδοση τους στο ματς με τη Γιουβέντους το περασμένο Σάββατο, και παρά το γεγονός ότι δε θα έχουν στη διάθεση τους τον τραυματία Μαρκιόνι, είναι το φαβορί για τη νίκη. Η Ντέμπρετσεν, άλλωστε, είναι με διαφορά η χειρότερη ομάδα του ομίλου και με βάση τη λογική δε θα καταφέρει να παλέψει ούτε καν για την 3η θέση. Ο στόχος της είναι οι καλές εμφανίσεις και κόντρα στους Ιταλούς θα προσπαθήσει για την έκπληξη, έχοντας ως πλεονέκτημα την παντελή έλλειψη άγχους.

Λίβερπουλ-Λιόν
Η ήττα από τη Σάντερλαντ πριν λίγες μέρες άφησε τη Λίβερπουλ στο -7 από την κορυφή στην Αγγλία. Με το πρωτάθλημα, για ακόμη μία χρονιά, να χάνεται από νωρίς, οι reds είναι υποχρεωμένοι να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στην Ευρώπη και για να διατηρήσουν αμείωτες τις ελπίδες τους για πρόκριση, θα πρέπει να επικρατήσουν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η επιστροφή του Τζέραρντ στη δράση τονώνει το ηθικό όλων στις τάξεις της Λίβερπουλ, ενώ ο Ράφα Μπενίτεθ ζήτησε από τους παίκτες του να προσέξουν πάρα πολύ τον Λισάντρο Λόπες, χαρακτηρίζοντας τον καλύτερο από τον Ρούνεϊ. Η Λιόν, από την άλλη πλευρά, έχει πετύχει δύο νίκες στους ισάριθμους προηγούμενους αγώνες της και είναι σαφές ότι ακόμη κι αν χάσει στο «Άνφιλντ», δεν χάνεται. Οι Γάλλοι δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, έχουν καλή ψυχολογία και θα κυνηγήσουν το θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας ότι αν κάνουν το 3Χ3, ουσιαστικά εξασφαλίζουν από τώρα και την πρόκριση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λιόν 6
2. Φιορεντίνα 3
3. Λίβερπουλ 3
4. Ντέμπρετσεν 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν
Η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια και όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πόσα γκολ θα βάλει η Μπαρτσελόνα. Στις τάξεις των Καταλανών, πάντως, δεν έχουν την ίδια νοοτροπία και χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γιάγια Τουρέ, που τόνισε ότι οι συμπαίκτες του θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στον αγώνα και να μην υποτιμήσουν την Ρούμπιν, που την προηγούμενη αγωνιστική άξιζε να πάρει τη νίκη και όχι την ισοπαλία, με αντίπαλο την Ιντερ. Οι Ρώσοι ξέρουν ότι δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης και στοχεύουν στην 3η θέση του ομίλου. Λογικά, όμως, θα πρέπει να ψάξουν για βαθμό ή βαθμούς από την επόμενη αγωνιστική, καθώς οι φιλοδοξίες τους στο «Καμπ Νου» θα πρέπει να είναι το να σταθούν όσο το δυνατόν καλύτερα κι από εκεί και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει.

Ιντερ-Ντιναμό Κ.
Ο Ζοσέ Μουρίνιο τα έχει ακούσει για τα καλά από τον ιταλικό Τύπο, σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του με την Ιντερ στο Champions League. Οχι άδικα, καθώς η τελευταία φορά που νίκησαν οι νερατζούρι ήταν στο... περσινό ματς με την Ανόρθωση στο «Τζιουζέπε Μεάτσα». Τώρα, με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου, οι Μιλανέζοι πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν τους τρεις βαθμούς, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσουν να κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό. Οι Ετό και Μιλίτο θα απουσιάσουν, αλλά το 5-0 επί της Τζένοα στη Γένοβα έδειξε το βάθος του ρόστερ και ο Μουρίνιο τόνισε ότι δε θα κάνει αλλαγές στην 11άδα. Οσο για την Ντιναμό, που ως αντικειμενικό στόχο έχει την 3η θέση, θα παραταχθεί για το καλύτερο δυνατό, με πρώτη σκέψη το να κρατήσει την Ιντερ μακριά από την περιοχή της και από εκεί και πέρα οι Ουκρανοί θα περιμένουν από τον Σεφτσένκο, που ξέρει καλά τα κατατόπια σε αυτό το γήπεδο, να κάνει το θαύμα του...

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μπαρτσελόνα 4
2. Ντιναμό Κ. 3
3. Ιντερ 2
4. Ρούμπιν 1

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρέιντζερς-Ουνιρέα
Με ένα βαθμό μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, είναι προφανές ότι στη Ρέιντζερς δεν μπορούν να πανηγυρίζουν. Αυτό θα έχουν δικαίωμα να το κάνουν αφού πρώτα νικήσουν την Ουνιρέα, ώστε να παραμείνουν ζωντανοί στη μάχη για την κατάληψη της 2ης θέσης, που οδηγεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αν, αντιθέτως, οι «Διαμαρτυρόμενοι» δε νικήσουν ούτε τώρα, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και για το κατά πόσο έχουν μια ομάδα που μπορεί τουλάχιστον να περάσει ένα γύρο στο Champions League. Η Ουνιρέα, από την πλευρά της, σίγουρα δεν είναι τέτοια ομάδα και θα παραταχθεί στο «Άιμπροξ Παρκ» με αμυντικούς προσανατολισμούς, ψάχνοντας για κάτι καλό μπροστά με αντεπιθέσεις. Κόντρα στη Σεβίλλη, στην πρεμιέρα, οι Ρουμάνοι δεν πέρασαν ποτέ τη σέντρα. Εχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα το κάνουν τώρα.

Στουτγκάρδη-Σεβίλλη
Στη Bundesliga παραπαίει, στην Ευρώπη δεν έχει πετύχει ακόμη νίκη στον όμιλο και το κλίμα είναι βαρύ κι ασήκωτο στη Στουτγκάρδη. Το ματς της Τρίτης είναι μια καλή ευκαιρία για τους Γερμανούς ώστε να πάρουν τα πάνω τους και παράλληλα να δείξουν ότι είναι οι βασικοί υποψήφιοι για την κατάληψη της 2ης θέσης του γκρουπ. Για να συμβεί, όμως, αυτό, θα πρέπει άμεσα να βρουν λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τέτοια δεν έχει η Σεβίλλη, που πάει τρένο ως τώρα στο Champions League, έχει ήδη αποκτήσει διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη Στουτγκάρδη και ξέρει ότι με ένα διπλό στη Γερμανία, ουσιαστικά εξασφαλίζει την πρωτιά και αφήνει τους άλλους να «σφάζονται». Αυτό θέλουν οι Ανδαλουσιανοί, που είναι το φαβορί σε αυτό το ματς λόγω δυναμικότητας, φόρμας και ψυχολογικής κατάστασης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Σεβίλλη 6
2. Στουτγκάρδη 2
3. Ουνιρέα 1
4. Ρέιντζερς 1

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Αλκμάαρ-Αρσεναλ
Ο τραυματισμός του Γουόλκοτ θα τον αφήσει εκτός δράσης για τέσσερις εβδομάδες, αλλά αυτό δεν αλλάζει τον στόχο της Αρσεναλ, που δεν είναι άλλος από τη νίκη κόντρα στην Αλκμάαρ στην Ολλανδία. Εύκολα ή δύσκολα, οι «κανονιέρηδες» έχουν κάνει το 2Χ2 ως τώρα και θέλει το 3Χ3, έχοντας στο πλευρό τους και τον Ολυμπιακό, που θέλει νίκη των Λονδρέζων. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, που είναι ανεβασμένη μετά και τα τελευταία αποτελέσματα στην Αγγλία, ουσιαστικά είναι σίγουρο ότι θα τερματίσει στην πρώτη θέση του γκρουπ και αν καθαρίσει όλα τα ματς μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, όταν και θα έρθει στην Ελλάδα, θα έχει κάνει μεγάλη χάρη στους ερυθρόλευκους. Η Αλκμάαρ, όμως, ξέρει ότι αν πάρει αποτέλεσμα από την Αρσεναλ θα αυξήσει τις πιθανότητες της για πρόκριση και αυτός είναι ο στόχος της. Οι Ολλανδοί δεν έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους, δεν έχουν την εμπειρία από τέτοιες αναμετρήσεις, αλλά θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την άγνοια κινδύνου, την έδρα και το πάθος τους.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αρσεναλ 6
2. Ολυμπιακός 3
3. Σταντάρ Λ. 1
4. Αλκμάαρ 1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες