Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...


Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται πλέον οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στη μάχη της διαδοχής του κ. Κώστα Καραμανλή, με την επίσημη ανακοίνωση των τεσσάρων υποψηφιοτήτων.



Η οργανωτική επιτροπή του εκτάκτου συνεδρίου της ΝΔ ανακοίνωσε ότι υποψήφιοι θα είναι οι κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς, και Παναγιώτης Ψωμιάδης.



Ο κ. Δημήτρης Σιούφας, πρόεδρος της επιτροπής συνεδρίου συναντήθηκε με τους υποψήφιους με στόχο συμφωνία για εκλογή από τη βάση, ενώ επί τάπητος θα τεθούν και διαδικαστικά ζητήματα.



Ακολούθως, έκανε δηλώσεις ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος. "Η πρωτοβουλία του κ. Σιούφα για εξεύρεση κοινού τόπου στο θέμα εκλογής νέου προέδρου από τη βάση εξελίσσεται θετικά", είπε ο κ. Κουμουτσάκος.



Πρόσθεσε, δε, ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει συμφωνία επί του κειμένου, των τεσσάρων ενδιαφερομένων και "αύριο, θα ενημερωθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής".



Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών ανέρχεται σε 354.000 και αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέσα από τη διαδικασία εγγραφής νέων μελών.



Δηλώσεις των υποψηφίων



Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από το τέλος της συνάντησης με τον κ. Σιούφα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των διεργασιών προς το συνέδριο του κόμματος.



Ο Δ. Αβραμόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι η συνεργασία και η συνεννόηση είναι συστατικό στοιχείο αυτής της παράταξης. Σε όλα έχουμε συμφωνήσει, πρόσθεσε και τόνισε ότι πάμε σε μια συντεταγμένη πορεία και εκτίμησε ότι η ΝΔ θα βγει πιο δυνατή από το συνέδριο. Ολοι μας διασφαλίζουμε την ενότητα της παράταξης,κατέληξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.



Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, κατά την προσέλευσή του στη Ρηγίλλης για τη συνάντησή του με το Δ. Σιούφα έκανε δήλωση σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Μας προετοιμάζουν για έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις, είπε ο κ. Σαμαράς και χαρακτήρισε αυτή την πολιτική ως "πολιτική κωλοτούμπα με σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ". Ο Α. Σαμαράς εκτίμησε ότι εάν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο θα χτυπήσει τη μεσαία τάξη, που είναι το θερμόμετρο της οικονομίας, όπως είπε και εξέφρασε την ελπίδα να το σκεφτεί η κυβέρνηση από την αρχή.



Ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία του κ. Σιούφα για εκλογή αρχηγού κόμματος από τη βάση εξελίσσεται ομαλά. Τόνισε ότι συμφώνησε με όλα όσα άκουσε στη συζήτηση, ενώ ερωτηθείς για το αν το συνέδριο θα γίνει στις 7 Νοεμβρίου, απάντησε: "Προφανώς".

Μπλόκο σε δύο υποψηφιότητες



Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφορικά με τις υποψηφιότητες του κ. Μαστροδήμου και της κ. Ρούπακα:



"Με ομόφωνη απόφαση η Οργανωτική Επιτροπή του Έκτακτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας της 7ης Νοεμβρίου 2009 εξέτασε την εγκυρότητα των δύο άλλων υποψηφιοτήτων τις οποίες δεν έκανε δεκτές, διότι δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες καταστατικές προϋποθέσεις και ιδίως τις υποχρεώσεις του μέλους".



Θα υπάρξουν νέοι μονομάχοι;



Παρά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες.



Οι κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Αρης Σπηλιωτόπουλος έχουν κατ επανάληψη δηλώσει ότι η προθεσμία που ορίστηκε αφορούσε την εκλογή από το έκτακτο συνέδριο και όχι από την εκλογική βάση.



Μπακογιάννη: "Mην απαξιώσουμε το συνέδριο"



Η υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στο θέμα του επερχόμενου συνεδρίου του κόμματος και στο θέμα της αναμέτρησης των επίδοξων αρχηγών.



Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως θα πρέπει να αποφευχθούν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη κατά την αναμέτρηση. "Να μην περνάμε απαξιωτική αντίληψη για το συνέδριο. Αυτό το συνέδριο εξέλεξε το κ. Καραμανλή, είναι οι αιρετοί της κοινωνίας" υπογράμμισε.



Για την άποψή της σχετικά με τον τρόπο εκλογής, σημείωσε πως από την αρχή έχει πει ότι θα είναι υποψήφια με όποια διαδικασία επιλεγεί: "Εγω έχω πει ότι με όποια διαδικασία θέλετε θα είμαι υποψήφια. Δεν υπάρχει πιο τίμιο από αυτό. Καμία ανακολουθία", τόνισε.



Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι δέχεται οποιαδήποτε πρόταση για ζωντανό διάλογο με τους άλλους υποψήφιους αρκεί να καθοριστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ανάβοντας "πράσινο φως" στο ενδεχόμενο τηλεμαχίας με τους άλλους υποψηφίους.



Την ίδια ώρα, 1000 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα υπογράφουν κείμενο υποστήριξης στην κ. Μπακογιάννη, κίνηση που αποτελεί μία επίδειξη ισχύος της υποψηφιότητάς της.



Πρόκειται για εκπροσώπους εργαζομένων, αγροτών και εμπορικών συλλόγων, γυναικείων οργανώσεων, επιστημονικών φορέων, εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πολιτικά στελέχη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κομματικών οργανώσεων οι οποίοι και σε επιστολή τους υποστηρίζουν πως η κας Μπακογιάννη είναι αδιαμφισβήτητα η καταλληλότερη για την ηγεσία του κόμματος.



"Χρειαζόμαστε μια νέα ηγεσία που να συνδυάζει το σύγχρονο πολιτικό λόγο, με την μαχητικότητα, την πολιτική εμπειρία, τη συνεχή και αδιάλειπτη πολιτική προσφορά στο κόμμα και την πολιτική καταξίωση στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Μια ηγεσία που να συνθέτει απόψεις μέσα στο κόμμα αλλά και να διεισδύει αποτελεσματικά στους άλλους πολιτικούς χώρους", επισημαίνουν στη δήλωσή τους.



Ψωμιάδης όπως... Παπανδρέου



Ο επίσης υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος Παναγιώτης Ψωμιάδης μίλησε στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" της ΝΕΤ και τόνισε ότι δε θα πρέπει να υποτιμάται διότι "έχει καθαρή φωνή".



"Κάποιοι με υποτιμούν όπως υποτίμησαν και τον Γιώργο Παπανδρέου και τώρα τρίβουν τα μάτια τους" ανέφερε ο κ. Ψωμιάδης. "Είμαι λιοντάρι και όχι λαγός" πρόσθεσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες