Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΝΕΟΣ ΦΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ...


Νέος σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στη Σουμάτρα. Ο σεισμός σημειώθηκε νοτίως της ζώνης που είχε πληγεί χθες από σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών. Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία διάσωσης στην πόλη Παντάνγκ της Σουμάτρας για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια.




Τουλάχιστον 464 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τον ισχυρό σεισμό, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των ινδονησιακών αρχών.



"Πιστεύουμε πως χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους", δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης της κρίσης στο υπουργείο Υγείας Ρουστάμ Πακάγια.



Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων είναι πολύ δύσκολες λόγω της βροχής, αλλά και της έλλειψης μηχανημάτων, σύμφωνα με ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη.







Πολλοί κάτοικοι της Παντανγκ ψάχνουν απεγνωσμένοι τους συγγενείς τους, όπως η 49χρονη Αντριάνα που περιμένει μπροστά στα ερείπια του σχολείου της κόρης της. "Είμαι εδώ από χθες και προσεύχομαι να είναι ζωντανή", δήλωσε.



Μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί 17 παιδιά από τα ερείπια: εννιά ζωντανά και οκτώ νεκρά.



Ο ινδονήσιος πρόεδρος Σουσίλο Μπαμπανγκ Γιουντχογιόνο ζήτησε να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια στους πληγέντες. "Στείλαμε ήδη 200 γιατρούς και νοσοκόμους, οκτώ τόνους φάρμακα και τρόφιμα, καθώς και σκηνές", δήλωσε.



Τα ήδη πρώτης ανάγκης μπορούν να φτάσουν στην περιοχή μέσω αέρος ή θαλάσσης, αφού οι περισσότεροι δρόμοι έχουν αποκλειστεί από τις κατολισθήσεις. Σε ορισμένα χωριά γύρω από την Παντανγκ μόνο το 5% των σπιτιών έχουν παραμείνει όρθια.



Αρκετοί κάτοικοι της Παντάνγκ -σημαντικό λιμάνι στον Ινδικό με περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους- αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη φοβούμενοι ότι από τους μετασεισμούς μπορεί να προκληθεί τσουνάμι.



Η αυστραλή επιχειρηματίας Τζέιν Λίντον είπε στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ότι το κέντρο της Παντάνγκ είναι ερειπωμένο. "Τα μεγάλα κτίρια έχουν καταρρεύσει. Τα νοσοκομεία, οι αγορές, όλα είναι ερείπια. Πολλά μέρη καίγονται. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους".

Το 2006, 6.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από σεισμό που σημειώθηκε στο κέντρο της Ιάβας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες