Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ...


Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία, ο Μουκές Αμπανί, ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί μείωση μισθού κατά δύο τρίτα για να δώσει με αυτό τον τρόπο ένα "προσωπικό παράδειγμα εγκράτειας", αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.




Ο Αμπανί, πρόεδρος της εταιρίας Reliance Industries Limited, είπε ότι θα μειώσει το μισθό του από τα 440 εκατομμύρια ρουπίες, που ήταν το 2008, στα 150 εκατομμύρια ρουπίες (3,3 εκατομμύρια δολάρια), αναφέρει η εφημερίδα
Economic Times.



Ο Αμπανί, που εκτιμάται ότι έχει περιουσία 19,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα ακολουθήσει το παράδειγμα του μικρότερου αδελφού του, Ανίλ, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα πληρώνεται, ούτε θα παίρνει ποσοστά από τις εταιρίες που διοικεί.



Το θέμα των υπέρογκων αμοιβών των στελεχών απασχολεί ιδιαίτερα τις ινδικές αρχές, όπου ορισμένες εταιρίες παρείχαν τμηματικά δισεκατομμύρια δολάρια σε υπαλλήλους τους έχοντας λάβει από την κυβέρνηση επιχορηγήσεις για να ξεπεράσουν τα οικονομικά τους προβλήματα στη διάρκεια της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.



Ο υπουργός Εταιρικών Υποθέσεων της Ινδίας, Σαλμάν Κουρσίντ, προειδοποίησε πρόσφατα τις εταιρίες κατά των υπέρογκων αποζημιώσεων για τα υψηλόβαθμα στελέχη.



Πολλές εταιρίες στην Ινδία μείωσαν τους μισθούς ή δεν έδωσαν αυξήσεις τον περασμένο χρόνο για να αντιμετωπίσουν την ύφεση, αλλά παρά τις μειώσεις οι μισθοί των υψηλά ισταμένων παραμένουν παχυλοί.



Επιπλέον, η κυβέρνηση ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Σ.Μ. Κρίσνα και τον αναπληρωτή του, Σάσι Ταρούρ, να μετακομίσουν σε απλά κυβερνητικά καταλύματα, από τα πολυτελή ξενοδοχεία όπου διαμένουν προσωρινά.




(Πηγή: ΑΠΕ)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες