Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ε.Ε.: «Έχουμε ανάγκη την Τουρκία»


Ο Γκίντερ Φερχόιγκεν,αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει περισσότερη ανάγκη την Τουρκία απ΄ ό,τι το αντίστροφο.


«Έχουμε περισσότερη ανάγκη την Τουρκία απ΄ ό,τι εκείνη έχει ανάγκη εμάς», είπε ο Φερχόιγκεν, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης που δόθηκε το Σάββατο πριν από τη μετάδοσή της.

«Είναι πρωταρχικής στρατηγικής σημασίας. Μιλώ για την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν η Τουρκία έπαιρνε έναν άλλο δρόμο από εκείνον ενός στέρεου αγκυροβολήματος στην κοινότητα των δυτικών κρατών. Θα ήταν ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος για εμάς που είναι καλύτερα να μην αναλάβουμε», εκτίμησε ο Φερχόιγκεν.

Μία τουρκική ένταξη στην ΕΕ «θα ήταν ένα τεράστιο πλεονέκτημα για εμάς, θα μας βοηθούσε να διευθετήσουμε χωρίς διενέξεις τις σχέσεις των δυτικών δημοκρατιών με το μουσουλμανικό κόσμο του 21ου αιώνα», είπε επίσης. Ωστόσο, «δεν πρέπει να υπάρξουν εκπτώσεις, μειωμένες προϋποθέσεις ένταξης για την Τουρκία, ακριβώς επειδή είναι στρατηγικά σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες