Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Δικαίωση Κίγκαν κατά Νιουκαστλ


Με πρόστιμο 2,1 εκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσει η διοίκηση της Νιούκαστλ την απόφαση της να επιβάλει την αγορά Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή στον τεχνικό της ομάδας Κεβιν Κίγκαν το καλοκαίρι του 2008...

Η ιστορία αυτή έγινε ώστε η Νιουκαστλ να κάνει...χάρη σε μάνατζερς από τη Λατινική Αμερική, κάτι που οδογησε τον τότε προπονητή της Κέβικ Κίγκαν σε παραίτηση. Η υπόθεση αφορά τον ποδοσφαιριστή Ιγνάθιο Γκονζάλες (αγωνίστηκε μόλις δύο φορές με τη φανέλα της Νιούκαστλ, πριν αποχωρήσει λόγω σοβαρού τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα) από την Ουρουγουάη, ο οποίος βρέθηκε στη Νιούκαστλ την ύστατη ώρα της μεταγραφικής περιόδου, χωρίς ο Κίγκαν να δώσει τη συγκατάθεσή του.

Μετά από αυτό, ο πρώην προπονητής της εθνικής Αγγλίας, έφυγε από την ομάδα δηλώνοντας: «Παραιτήθηκα διότι μου ζητήθηκε να συναινέσω στη μετακίνηση ενός ποδοσφαιριστή, προκειμένου να κάνουμε χάρη σε δύο αμερικανούς μάνατζερς. Κανείς στο σύλλογο δεν τον είχε δει ποτέ να αγωνίζεται και μου είπαν να τον πάρω στην ομάδα με μόνο κριτήριο κάποια βίντεο στο youtube»!

Όμως η δικαστική αρχή που ανέλαβε την υπόθεση, έκανε δεκτή τη θέση του Κίγκαν ότι δεν επρόκειτο για παραίτηση, αλλά «τεχνική απόλυση», όπως ήταν ο ακριβής όρος που χρησιμοποιήθηκε. Παρά το γεγονός ότι η Νιούκαστλ έχασε την αντιδικία, οι άνθρωποί της θα πρέπει να νιώθουν ανακουφισμένοι, καθώς οι απαιτήσεις του Κίγκαν ξεπερνούσαν τα 27 εκατ. ευρώ, εννιά που προβλεπόταν να εισπράξει ως το 2011, οπότε θα τελείωνε φυσιολογικά το συμβόλαιό του και 18 ως ηθική βλάβη.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες