Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΓΚΑΛΕΤΙ...


Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που έχουν κοσμήσει τα ελληνικά γήπεδα και συνεχίζει την... δράση του για τρίτη σερί χρονιά με την φανέλα του Ολυμπιακού. Τα δυο πρώτα χρόνια της ερυθρόλευκης παρουσίας του ήταν ο παίκτης-βαρόμετρο και συνέβαλλε τόσο στα δυο σερί νταμπλ της ομάδας, όσο και στην προπέρσινη πορεία μέχρι τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο λόγος φυσικά για το Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος μίλησε στο περιοδικό Nitro και είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για τον Ολυμπιακό και όχι μόνο...



"Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια"

Ο "Λούτσι" αναφέρθηκε αρχικά στην πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, η οποία ήρθε κατόπιν... εισηγήσεως και της γυναίκας του, Σολεδάδ, η οποία πολύ σύντομα θα φέρει στον κόσμο και τρίτο... τέκνο Γκαλέτι: "Όταν είδα την ομάδα και αντίκρισα αυτόν τον κόσμο στο Καραϊσκάκη, αποφάσισα ότι θέλω να μείνω για πολλά χρόνια στο Λιμάνι. Δεν μπορώ να με φανταστώ με άλλη φανέλα... Εκτός από δική μου επιθυμία, ήταν και επιθυμία της Σολεδάδ. Είμαστε πάντα μαζί και στα καλά και τα άσχημα. Οι τέσσερις μας και σύντομα θα είμαστε οι πέντε μας. Η οικογένεια είναι το πιο πολύτιμο κομμάτι που μπορεί να αποκτήσει στη ζωή του ένας άνθρωπος. Σε ωριμάζει πιο γρήγορα και σε αποτρέπει, όταν είσαι ποδοσφαιριστής, από το να βγαίνεις από εδώ και από εκεί. Νέος, μόνος, με λεφτά είναι πολύ εύκολο να αρχίσεις το κυνήγι για να βρεις γυναίκα. Και συνήθως αυτό το κυνήγι, γίνεται τη νύχτα".

Για το ντροπιαστικό 5-0 με τον Εργοτέλη

Η ντροπιαστική ήττα από τον Εργοτέλη αποτέλεσε την απαρχή του τέλους της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά όπως τόνισε και ο ίδιος "ο κόσμος ανησύχησε γιατί δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις τον Ολυμπιακό να χάνει με 5-0 και μάλιστα από μια πιο αδύναμη ομάδα. Αλλά, έτσι είναι το ποδόσφαιρο αυτή την εποχή, οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίζει οποιονδήποτε. Όμως, ήταν ένα μεγάλο χτύπημα, για εμάς τους παίκτες, ώστε να παίζουμε σε κάθε ματς σαν τελικό". Πάντως, δείχνει να ξέρει καλά σε ποια ομάδα βρίσκεται, καθώς "δεν μπορείς να χαλαρώσεις, ειδικά όταν παίζεις στον Ολυμπιακό".

"Πάνω απ' όλα το καλό της ομάδας"

Αυτό που έκανε έξαλλο τον Γκαλέτι, ήταν η... φήμη ότι δεν είναι και λάτρης της προπόνησης, προσποιούμενος κάποιες φορές τον τραυματία. Μάλιστα, ακουγόταν έντονά ότι δεν είχε καλή σχέση και με τον Γεωργίανο πρώην τεχνικό των Πειραιωτών. Ο ίδιος δήλωσε επ' αυτού: "Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Ήμουν τραυματίας δύο φορές μέσα στο καλοκαίρι και γι’ αυτό και μόνο το λόγο απουσίαζα από τις προπονήσεις. Με τον Κετσπάγια δεν είχα κανένα πρόβλημα. Και αγαπάω πολύ τον Ολυμπιακό για να έβαζα τυχόν προστριβές μου, πάνω από το καλό της ομάδας, ικανοποιώντας το δικό μου εγωισμό. Με εκνευρίζει όταν γράφονται πράγματα που έχουν στόχο να κάνουν κακό στον Ολυμπιακό και τίποτα περισσότερο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να γράψει κάποιος ότι “ο Γκαλέτι σήμερα ήταν τραγικός σε απόδοση –αν και ο κάθε παίκτης ξέρει πότε ήταν κακός, δεν χρειάζεται να το διαβάσει”, αλλά δεν μπορώ να διαβάζω ψέμματα".

Απάντηση για την διαιτησία

Όσον αφορά το κομμάτι της διαιτησίας, που στην Ελλάδα αποτελεί το αγαπημένο... σπορ όλων αυτών που ψάχνουν άλλοθι για τις συνεχείς αποτυχίες τους εντός συνόρων, ο Γκαλέτι είπε χαρακτηριστικά ότι "όλος ο κόσμος μιλάει για τον Ολυμπιακό. Άλλος θα πει κάτι καλό και άλλος κάτι κακό. Όμως, δική μου άποψη στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι καμιά συζήτηση περί διαιτητών δεν μπορεί να καταστρέψει τη δόξα που σου δίνουν τόσα πρωταθλήματα και τρόπαια".

Η παρουσία του Κόκκαλη στου Ρέντη

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη γίνει λόγος και για τον πρόεδρο της ομάδας, Σωκράτη Κόκκαλη, η παρουσία του οποίου στου Ρέντη, σημάνει πάντοτε συναγερμό. Πάντως, ο ίδιος ο Αργεντινός τόνισε ότι ο πρόεδρος πηγαίνει στην προπόνηση όχι μόνο για να τα χώσει, αλλά και για να μοιράσει συγχαρητήρια ύστερα από νίκες. "Εντάξει, δεν έρχεται μόνο για μας τα χώσει. Έρχεται και μετά από επιτυχίες. Το σίγουρο είναι ότι όταν ακούμε “αύριο θα έρθει ο πρόεδρος”, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει σημαντικός λόγος για να το κάνει. Τώρα, καλός ή κακός κανείς δεν ξέρει. Αλλά πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο!".

Σισέ - Σηφάκης σημειώσατε 2

Ο μέσος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και σε δυο δυσάρεστα επεισόδια που σημειώθηκαν ήδη στη χώρα μας και είχαν για... πρωταγωνιστές οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου και έναν... γονέα οπαδό του Ηρακλή. Μάλιστα, έκανε και σύγκριση στις αντιδράσεις των Τζιμπρίλ Σισέ και Μιχάλη Σηφάκη. "Άκουσε ρατσιστικά σχόλια που είναι λυπηρό να υπάρχουν στις μέρες μας και ειδικά στο ποδόσφαιρο, αλλά έχασε την ψυχραιμία του. Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω ποτέ αυτό. Θα έβλαπτα την εικόνα μου, αυτή που περνάει σε μικρά παιδιά, και θα έκανα κακό και στην ομάδα μου. Αντίθετα, ο Σηφάκης του Άρη όταν τον έπιασε ένας οπαδός από το λαιμό, αντέδρασε άψογα. Ειλικρινά, του δίνω πολλά μπράβο".

"Θα επιστρέψω δριμύτερος"

Αναφορικά με την επιστροφή του, την οποία περιμένουν όλοι στο μεγάλο λιμάνι, ο Λούτσι ήταν αρκετά καθησυχαστικός και αισιόδοξος για γρήγορη επάνοδο. "Σιγά, σιγά, νιώθω καλά, και μόλις ξεπεράσω τα προβλήματα που προέκυψαν, θα είμαι έτοιμος. Ξέρω ότι ο κόσμος με βλέπει ως σημαντικό παίκτη της ομάδας και του υπόσχομαι ότι θα επιστρέψω δριμύτερος. Και σύντομα μάλιστα".

Να υπενθυμιστεί, ότι ο Γκαλέτι πέρσι ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με 14 τέρματα και μοιράστηκε την κορυφή του σχετικού πίνακα με τον επιθετικό της ΑΕΚ, Ισμαέλ Μπλάνκο. Η περσινή του παραγωγικότητα αποτέλεσε και μια απάντηση προς όλους αυτούς που μιλούσαν για έναν πολύ καλό ακραίο μέσο, που όμως δεν έχει το εύκολο γκολ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες