Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

9 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ...


Εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα διαγνώστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και σε σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε η διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Βορείου Ελλάδας, Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασά.



Τέσσερα κρούσματα της νέας γρίπης διαγνώστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και πρόκειται για μία 16χρονη μαθήτρια του Ενιαίου Λυκείου Σερρών, έναν 17χρονο μαθητή από την περιφέρεια και δύο φοιτητές.
Μόνο ο 17χρονος μαθητής νοσηλεύτηκε για 24 ώρες και για προληπτικούς κυρίως λόγους, καθώς όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήπια συμπτώματα του ιού και η υγεία τους δεν παρουσιάζει καμία επιπλοκή.

Χορηγείται η κατάλληλη θεραπεία από τους θεράποντες ιατρούς, χωρίς, ωστόσο, να είναι αναγκαία η νοσηλεία τους στο νοσοκομείο Σερρών.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού είχαν διαγνωστεί πέντε ακόμη κρούσματα, αλλά σύμφωνα με την διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Τζίνα Λεπτοκαρίδου, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς, όπως τόνισε, τα κρούσματα που σημειώθηκαν είναι ελάχιστα συγκριτικά με το τουριστικό ρεύμα που δέχεται ο νομός Σερρών.

Στο μεταξύ, 5 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε μαθητές σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης.

Τρία από τα κρούσματα της νέας γρίπης εντοπίστηκαν στο 1ο δημοτικό σχολείο Πανοράματος. Πρόκειται για ένα μαθητή του τμήματος Β1 της δευτέρας δημοτικού, ένα μαθητή του τμήματος Δ1 της τετάρτης δημοτικού και ένα μαθητή του τμήματος Στ1 της έκτης δημοτικού.

Τα άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης εντοπίστηκαν σε μαθητή του δημοτικού σχολείου Πεύκων και σε μαθήτρια λυκείου στο 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης.

«Και οι πέντε μαθητές, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό Η1Ν1, παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται στο σπίτι τους», τόνισε η Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Για μία εβδομάδα πρόκειται να παραμείνουν κλειστές, από την Τετάρτη (21/10) και με απόφαση των αρμοδίων Αρχών, οι Β’ και Γ’ τάξεις του γυμνασίου Χέρσου του νομού Κιλκίς, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νέας γρίπης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες