Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ 50 Ο ΑΣΤΕΡΙΞ...


Τα 50 χρόνια του συμπληρώνει σήμερα ο Αστερίξ, ο μικρόσωμος κάτοικος ενός χωριού στη Γαλατία, ο οποίος ηγείται της αντίστασης κατά του εισβολέα στρατού των Ρωμαίων.


Για τον εορτασμό των 50 χρόνων του Αστερίξ ένα καινούριο βιβλίο και μία ειδική έκθεση φιλοξενούνται στο Μουσείο Κλινί του Παρισιού.




Η πρώτη επαφή του κοινού με τον κωμικό πολεμιστή έγινε στις 29 Οκτωβρίου 1959, όταν εμφανίστηκε στην γαλλική κωμική στήλη Πιλότ.


Κολλητός του φίλος ήταν ο αρκετά μεγαλόσωμος Οβελίξ. Πίσω στο 50 προ Χριστού έγιναν γνωστοί για την προσπάθειά τους να αποτρέψουν την κατάκτηση του χωριού τους από τους Ρωμαίους.


Ο κύριος τόπος που έλαβαν χώρα οι σειρές του Αστερίξ ήταν ενα ανώνυμο παράκτιο χωριό στην Αρμόρικα, επαρχία της Γαλατίας.


Ο Ιούλιος Καίσαρας είχε κατακτήσει σχεδόν όλη τη Γαλατία, αλλά το μικρό αυτό χωριό άντεχε ακόμη, εξαιτίας της προσωρινής υπερφυσικής δύναμης που αποκτούσαν οι κάτοικοί του, πίνοντας το μαγικό ελιξήριο που παρασκεύαζε ο δρυΐδης του χωριού, ο Πανοραμίξ.


Προσθέτωντας το επαναστατικό τους πνεύμα, τόσο οι καλλιτεχνικές εικονογραφήσεις του Αλμπέρ Ουντέρτσο, όσο και οι ανατρεπτικές ιστορίες του συγγραφέα Ρενέ Γκοσινί δημιούργησαν τη συνταγή της επιτυχίας για πάνω από μισό αιώνα.


Σαφώς, ο Αστερίξ έγινε μέρος της ζωής και της ταυτότητας στη Γαλλία.


Οι περιπέτειες του Αστερίξ και του Οβελίξ είχαν επιτυχία και εκτός Γαλλίας, πουλώντας 325 εκατ. αντίτυπα των βιβλίων του Αστερίξ που μεταφράστηκαν σε 107 γλώσσες.


Το καινούριο βιβλίο του Αστερίξ, το 34ο, σηματοδοτεί την 50ή επέτειο της δημιουργίας του Αστερίξ, ονομάζεται "Τα γενέθλια του Αστερίξ και του Οβελίξ, το Χρυσό Βιβλίο"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες