Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ 30% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ


Αύξηση τουλάχιστον 30% στην τιμή των τσιγάρων και άμεση αλλαγή της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας ώστε να «κλείσουν» τα παραθυράκια και βραχυπρόθεσμα καθολική απαγόρευση του καπνίσματος από τους δημόσιους χώρους προτείνει η ελληνική αντιπροσωπεία του Eυρωπαϊκού Δικτύου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος (ENSP)...


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, αναπληρωτής καθηγητής Φυσιολογίας της Αναπνοής στο Πανεπιστημίο Αθηνών και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για το Κάπνισμα , 79.000 άνθρωποι πεθαίνουν από παθητικό κάπνισμα κάθε χρόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στην Αθήνα στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ENSP που αριθμεί 500 οργανισμούς και 28 Εθνικές αντιπροσωπείες.

Επιπλέον, αποτελεί τον κεντρικό σύνδεσμο μεταξύ Εθνικών και Ευρωπαϊκών κυβερνητικών και μη οργανισμών, στο πλαίσιο νομοθετικών ρυθμίσεων και προτάσεων που σχετίζονται με το κάπνισμα. Επίσης, η ενίσχυση και η υποστήριξη του ελέγχου του καπνίσματος και των θεμάτων που σχετίζονται με αυτό, στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Φέτος, την διοργάνωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του European Network for Smoking Prevention (ENSP) έχει αναλάβει η Ελλάδα, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του υπουργείου Υγείας και τη συμμετοχή της Ελληνικής Αντικαπνιστικής Εταιρείας.

Επίσης, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα εκπαιδευτικό αντικαπνιστικό πρόγραμμα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες