Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

20 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ...


Σε 20 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χειρούργος του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης αφού κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο ασθενή εξαιτίας λανθασμένης διάγνωσης. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος είχε δώσει 2 φορές εξιτήριο στον 65χρονο άνδρα ύστερα από επέμβαση στη χολή, κρίνοντας πως η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή.



Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2003 και μετά από τρεις μέρες ο άτυχος άνδρας εμφάνισε διάφορα συμπτώματα και η σύζυγός του ενημέρωσε τον κατηγορούμενο ο οποίος της συνέστησε να μεταβούν στο νοσοκομείο.
Έπειτα από την εξέταση, ο γιατρός κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο ασθενής είχε γαστρεντερίτιδα, διάγνωση που –όπως φάνηκε στη συνέχεια- ήταν λανθασμένη.

Μετά από 4 μέρες, ο 65χρονος πήγε στο Ιπποκράτειο και ύστερα από αναλυτικές εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως έπασχε από οξεία χειρουργική κοιλία, συνέπεια διαπύησης του εγχειρητικού τραύματος από κοινά βακτηρίδια. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Παπανικολάου και ο ίδιος γιατρός επέμεινε στην αρχική του διάγνωση χορηγώντας του την ίδια αγωγή και του έδωσε εξιτήριο, την 1η Δεκεμβρίου.

Μια μέρα μετά, η κατάσταση της υγείας του 65χρονου επιδεινώθηκε ραγδαία και κατέληξε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες