Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ 2009...


Η Επιτροπή που απονέμει τα βραβεία Νόμπελ, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του στον τομέα της διπλωματίας, απένειμε την Παρασκευή (09/10) το Νόμπελ Ειρήνης για το 2009, στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.



Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο BBC, η Επιτροπή τίμησε τον Αμερικανό πρόεδρο για τις «εξαιρετικές προσπάθειές του στον τομέα ενδυνάμωσης της διεθνούς διπλωματίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών».

Ειδικότερα, εκ μέρους της Επιτροπής Νόμπελ, ανακοινώθηκε ότι η βράβευση ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών του κ. Ομπάμα «να προωθήσει τον πυρηνικό αφοπλισμό».

Σημειώνεται δε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επελέγη μεταξύ 205 υποψηφίων για το βραβείο, μεταξύ των οποίων, ήταν ο πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε και ένας Κινέζος αντιφρονών.

«Πολύ σπάνια ένα πρόσωπο μπορεί να συγκεντρώσει την παγκόσμια προσοχή, όπως κατόρθωσε να κάνει ο Μπαράκ Ομπάμα και να δώσει σε όλον τον κόσμο ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», ειπώθηκε κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

«Η διπλωματία του θεμελιώνεται στην αντίληψη ότι όσοι ηγούνται των λαών, θα πρέπει να έχουν ως άξονα τις αξίες, που αναγνωρίζει η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού».

Ο βραβευθείς, επιλεγμένος από πενταμελή επιτροπή, λαμβάνει ένα χρυσό μετάλλιο, το βραβείο και 1,4 εκατομμύρια δολάρια.



1 σχόλια:

Έλ λην Μακεδόνας είπε...

ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ 1,4 ΕΚΑΤ ΔΟΛΑΡΙΑ!

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες