Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-1...



Δεύτερη συνεχόμενη νίκη-ανατροπή (μετά το εντός έδρας "τρίποντο" επί της Σταντάρ Λιέγης για το Champions League) για τον νταμπλούχο Ελλάδας! Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Εργοτέλη με 2-1, αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο από το γκολ του Σασιασβίλι (22'). Ο δεινός "εκτελεστής" Κώστας Μήτρογλου ισοφάρισε σε 1-1 στο 38' και ο Ντουντού Σεαρένσε στο 85' με μία βραζιλιάνικη γκολάρα διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Ο Βραζιλιάνος μέσος χρειαζόταν αυτό το γκολ, μετά την περίοδο ντεφορμαρίσματος που πέρασε το προηγούμενο διάστημα.



Οι περίπου 25.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού πανηγύρισαν την έβδομη νίκη της ομάδας σε οκτώ αγώνες της Super League. Προκλητικοί οι φιλοξενούμενοι, με συνεχείς καθυστερήσεις στην επανάληψη και τους Μανώλη Ρουμπάκη και Νίκο Καραγεωργίου να έχουν εριστική συμπεριφορά σε ολόκληρη τη διάρκεια της συνάντησης.

O αγώνας

Ο Ζίκο παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης. Ο Τοροσίδης επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, καλύπτοντας τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Ο Ραούλ Μπράβο αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας και οι Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Οι Μαρέσκα και Ντουντού αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Γκαλέτι έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής, ο Όσκαρ στην αριστερή και ο Στολτίδης αγωνίστηκε σε ρόλο κρυφού κυνηγού (!), πίσω από τον μοναδικό επιθετικό της πειραϊκής ομάδας, τον Μήτρογλου.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους. Έκαναν πολλά αβίαστα λάθη, δεν υπήρχε συνοχή στις γραμμές και ο Εργοτέλης αιφνιδίασε. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Η ομάδα της Κρήτης είχε καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 2', ο Γελαδάρης σούταρε από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή του Ολυμπιακού, υπό την πίεση του Τοροσίδη και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (6'), ο Γκαλέτι σέντραρε από τα δεξιά, ο Στολτίδης προσπάθησε να βάλει την προβολή με το αριστερό μέσα από την περιοχή, όμως δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα και χάθηκε η ευκαιρία. Στο 11', ο Όσκαρ πάσαρε κάθετα στον Μήτρογλου, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Δασκαλάκη, αλλά ο πρώτος βοηθός Μπαλτάς "ανακάλυψε" οφσάιντ κι ενώ ο διεθνής επιθετικός καλυπτόταν από την αντίπαλη άμυνα. Στο 18', ο Τοροσίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Στολτίδης πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Εργοτέλη. Στο 21', μετά την κεφαλιά του Στολτίδη, ο Μέλμπεργκ έκανε γέμισμα έχοντας πλάτη προς την εστία και ο Μήτρογλου από θέση βολής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Δασκαλάκη.

Στο 22', ο Εργοτέλης "πάγωσε" το "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Ρομάνο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπέτο πήρε την πρώτη κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα έφτασε στον Σασιασβίλι και αυτός με γυριστό δεξί σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στον ουρανό των διχτύων του Νικοπολίδη (0-1). Αυτό είναι το πρώτο γκολ που δέχεται φέτος ο Ολυμπιακός στο φαληρικό γήπεδο, σε αγώνα πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα στο γκολ των φιλοξενούμενων, αλλά το αριστερό σουτ του Μήτρογλου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 23' δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας δεν πτοήθηκαν από το τέρμα και δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να παροτρύνουν τους ποδοσφαιριστές του Ζίκο. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του μέχρι το 30ό λεπτό.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, ο νταμπλούχος Ελλάδας ξύπνησε από το λήθαργο των πρώτων 30 λεπτών και δημιούργησε ουσιαστικές ευκαιρίες. Στο 31', ο Ραούλ Μπράβο σέντραρε από τα αριστερά, ο Στολτίδης έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Δασκαλάκη.

Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν ασφυκτικά την εστία του Εργοτέλη και στο 38' ήρθε η ισοφάριση με τον "εκτελεστή" Κώστα Μήτρογλου. Ο Έλληνας άσος δέχθηκε την πάσα από τον Τοροσίδη, με πλάτη προς το τέρμα, αλλά έξω από τη μεγάλη περιοχή, γύρισε ωραία, έκανε πολύ ωραία το ένα-δύο με τον Ντουντού για να βρεθεί τετ α τετ με τον Δασκαλάκη και να φέρει το ματς στα ίσα με ψύχραιμο αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι (1-1). Ο διεθνής επιθετικός, για ένα ακόμα παιχνίδι, έκανε τη διαφορά.

Στο 40', ο Γκαλέτι εκτέλεσε έξυπνα φάουλ από τα αριστερά, αλλά ο Μήτρογλου δεν σούταρε όπως θα ήθελε από το ύψος του πέναλτι και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει ξανά. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν πάλι για τον Ολυμπιακό. Στο 45', ο Ραούλ Μπράβο σέντραρε από τα αριστερά, ο Στολτίδης πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε παράλληλα προς την εστία του Δασκαλάκη.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Γκαλίτσιος πήρε τη θέση του Τοροσίδη. Ο "Τόρο" υπέστη κάκωση στο δεξί γόνατο και για τον λόγο αυτό δεν μπορούσε να συνεχίσει στο παιχνίδι. Την Κυριακή, θα υποβληθεί σε μαγνητική, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και η θεραπεία που θα χρειαστεί.

Στο 46', ο Ντουντού σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Ο Εργοτέλης απείλησε στο 55'. Ο Μπέτο εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Όσκαρ και Στολτίδη, επιχείρησε δυνατό δεξί σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Νικοπολίδης με εκπληκτική ενστικτώδης επέμβαση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν το δεύτερο μέρος, όπως το πρώτο. Νωχελικά. Μπορεί να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως μετά το 60ό λεπτό άρχισαν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Δασκαλάκη. Στο 59', πάντως, ο Ντουντού υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ στο ύψος του πέναλτι. Και ο δεύτερος βοηθός Σωτηρόπουλος αδίκησε τον πρωταθλητή Ελλάδας στη συγκεκριμένη φάση.

Στο 63', ο Ζίκο πραγματοποίησε τη δεύτερη αλλαγή. Ο Ζαϊρί αντικατέστησε τον Στολτίδη. Ο Μαροκινός ζογκλέρ, που πέρασε σε θέση αριστερού μέσου (με τον Όσκαρ να μετατοπίζεται σε ρόλο κρυφού κυνηγού, πίσω από τον Μήτρογλου), στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του αφύλακτου Όσκαρ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν βρήκε στόχο (η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Δασκαλάκη στο 63').

Στο 71', ο Γκαλέτι εκτέλεσε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο κόσμος "έσπρωχνε" την ομάδα για τη νίκη και οι ερυθρόλευκοι όσο περνούσαν τα λεπτά, πίεζαν ολοένα και περισσότερο.

Στο 76', ο Ραούλ Μπράβο σούταρε με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Δασκαλάκης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, καθώς η μπάλα αναπήδησε μπροστά του. Ο Ζαϊρί εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Γκαλέτι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ στο 77'.

Οι φιλοξενούμενοι έπεφταν με το παραμικρό στο χορτάρι, κάνοντας - κραυγαλέα - καθυστερήσεις. Πρωταγωνιστής σε αυτές, ο πρώην πράσινος Ρουμπάκης. Στο 81', ο Λεντέσμα πήρε τη θέση του Όσκαρ. Πλέον, ο Μαρέσκα είχε αυξημένες επιθετικές αρμοδιότητες. Ο Ιταλός προωθήθηκε σε επιτελικό ρόλο, με τον "λύκο" να αγωνίζεται στη φυσική του θέση, αυτή του αμυντικού μέσου.

Στο 83', ο Εργοτέλης απείλησε. Ο Ζούνιορ πλάσαρε αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα πέρασε πάνω από το τέρμα του Νικοπολίδη. Δύο λεπτά αργότερα (85'), το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" πήρε... φωτιά! Ο Α. Παπαδόπουλος πάσαρε στον Γκαλίτσιο, ο οποίος σέντραρε από θέση μέσα δεξιά και ο αφύλαχτος Ντουντού με δεξί σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Δασκαλάκη (2-1).

Πέντε λεπτά πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση. Απόλυτα δίκαια, βάσει της εικόνας των δύο ομάδων. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες