Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ 2-1...



Συγκλονιστική νίκη (2-1) για τον Ολυμπιακό στο 93' με γκολ-κεφαλιά του Ιεροκλή Στολτίδη. Οι "ερυθρόλευκοι" ανέτρεψαν το σκορ (37' Ντε Καμάργκο, Μήτρογλου 43') και έφτασε τους 6 βαθμούς.

Η απόλυτη ηδονή! Γκολ στο 93' και τέλος! Ο Ιεροκλής Στολτίδης με κοντινή κεφαλιά ξέρανε Σταντάρ και... λοιπές ελληνικές δυνάμεις, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό μία πανάξια νίκη στο φλεγόμενο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου του Champions League.





Ο Ντιόγκο στα "πιτς". O Nτάρμπισιρ εδώ και καιρό. Ο Τοροσίδης καταβεβλημένος από ίωση. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν μασάει και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Με παλικαρίσια εμφάνιση στο κατάμεστο φαληρικό γήπεδο, ο νταμπλούχος Ελλάδας νίκησε την Σταντάρ Λιέγης με 2-1, ανατρέποντας το εις βάρος του 0-1 και πραγματοποίησε καθοριστικό βήμα πρόκρισης στη φάση των "16".

Η Σταντάρ Λιέγης άνοιξε το σκορ στο 37' με σουτ του Ντε Καμάργκο μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ολυμπιακός είχε άμεση απάντηση, πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους. Ο Μήτρογλου έβαλε στα δίχτυα του αμυντικούς της πρωταθλήτριας Βελγίου και με άπιαστη κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 43'.

Ο Ολυμπιακός σφυροκόπησε ανελέητα την Σταντάρ μετά το 80' και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (93') η μοναδική αλλαγή του Ζίκο αποδείχθηκε ολόχρυση. Ο Ιεροκλής Στολτίδης, αυτός ο χαλκέντερος αμυντικός μέσος, με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής "εκτέλεσε" τον τερματοφύλακα της Σταντάρ, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν απροσπέλαστος.

Ο αγώνας

O Bασίλης Τοροσίδης δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί και έμεινε εκτός αρχικού σχήματος, καθώς δεν ήταν σε θέση να βγάλει ολόκληρη τη διάρκεια του ματς. Ο Ζίκο παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1, με τον Ζεβλάκοβ να αντικαθιστά τον "Τόρο" στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Νικοπολίδης υπερασπίστηκε την εστία, με τον Ραούλ Μπράβο στα αριστερά της άμυνας και τους Α. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Οι Μαρέσκα και Ντουντού αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Γκαλέτι στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής και τον Ζαϊρί στην αριστερή. Ο Όσκαρ αγωνίστηκε σε επιτελικό ρόλο, πίσω από τον μοναδικό επιθετικό Μήτρογλου.

Από την πλευρά του, ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε την Σταντάρ Λιέγης με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπολάτ. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Καμοτσάτο, Σαρ, Φελίπε και Ρικάρντο Ρότσα. Οι Βίτσελ και Μανγκαλά σύνθεσαν το δίδυμο των κεντρικών χαφ. Μπροστά τους, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Νταλμά, Ντε Καμάργκο και Γιοβάνοβιτς. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μποκανί.

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, όπου έσφυζε από παλμό, ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή δυνατά στην αναμέτρηση και στο πρώτο εικοσάλεπτο μπορεί να μην δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά είχε ρυθμό, νεύρο και πάθος στο παιχνίδι του, πιέζοντας ασφυκτικά την ομάδα της Λιέγης. Οι ερυθρόλευκοι κυνήγησαν το γκολ, όμως στην κόντρα επίθεση η πρωταθλήτρια Βελγίου ήταν κίνδυνος-θάνατος και μετά το 20ό λεπτό προβλημάτισε έντονα τα μετόπισθεν της πειραϊκής ομάδας. Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου πίεζαν πολύ ψηλά στο κέντρο τους παίκτες του νταμπλούχου Ελλάδας, κλέβοντας μπάλες και βγαίνοντας με εξαιρετικές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση. Από την πλευρά του, ο

Μόλις στο 1ο λεπτό, το δυνατό δεξί σουτ του Ντουντού από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν βρήκε στόχο, αφού η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η Σταντάρ "απάντησε" στο 2', με συρτό σουτ του Μποκανί μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού και την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη. Στο 8', εξαιρετική μπαλιά του Γκαλέτι στο δεύτερο δοκάρι, προ του Μήτρογλου, αλλά ο Σαρ απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ.

Όσο πέρναγαν τα λεπτά, οι Βέλγοι αναθάρρησαν, εκμεταλλευόμενοι ερυθρόλευκα λάθη στη μεσαία γραμμή. Σε ένα από αυτά (του Ζαϊρί), βγήκαν στην κόντρα επίθεση στο 17'. Ο Μποκανί μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή του Ολυμπιακού, ξεπέρασε τον Α. Παπαδόπουλο, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση κόντραρε στον Μαρέσκα και κατέληξε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση (17'), ο Ζαϊρί σούταρε συρτά με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Μπολάτ μπλόκαρε.

Το διάστημα από το 20' μέχρι το 40' άνηκε αποκλειστικά στην Σταντάρ, που έκλεισε τους διαδρόμους μπροστά από την εστία της και απείλησε το ερυθρόλευκο τέρμα. Στο 23', ο Μποκανί από τα αριστερά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του (και με τη βοήθεια της τύχης) έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Γιοβάνοβιτς δεν έπιασε καλά το σουτ στην κίνηση, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Νταλμά, ο οποίος από πλεονεκτική θέση την έστειλε άουτ.

Ο Ολυμπιακός, σε αυτό το εικοσάλεπτο, είχε μόλις μία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια. Ήταν το 24', όταν ο Γκαλέτι εξαπέλυσε ένα δυνατό δεξί μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς κτύπησε στο δεξί δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 25', ο Μποκανί από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής σήκωσε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Νταλμά την έστειλε παράλληλα της εστίας του Νικοπολίδη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 37' "πάγωσαν" το φαληρικό γήπεδο. Ο Γιοβάνοβιτς πάσαρε κάθετα στον Ντε Καμάργκο, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή, σούταρε με το δεξί στην κλειστή γωνία του Νικοπολίδη από θέση μέσα δεξιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Σταντάρ έκανε το 1-0, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη.

Ο νταμπλούχος Ελλάδας δεν απογοητεύτηκε από την επίτευξη του εις βάρος του τέρματος και δύο λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" πήρε... φωτιά! Ο Γκαλέτι εκτέλεσε πανέξυπνα φάουλ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Μήτρογλου σηκώθηκε στο ύψος του πέναλτι και με παλικαρίσια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα! Ο διεθνής επιθετικός πανηγύρισε με την ψυχή του γκολ. Άμεση απάντηση του Ολυμπιακού, που κατάφερε πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους να φέρει το ματς στα ίσα. Πλέον, η πειραϊκή ομάδα είχε ένα ολόκληρο ημίχρονο μπροστά της προκειμένου να παλέψει για την κατάκτηση της νίκης.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Σταντάρ είδε τον κινητικότατο Νταλμά να αποχωρεί τραυματίας στο 48', ενώ ένα λεπτό αργότερα (49') ο Νικοπολίδης πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση, κρατώντας το 1-1. Ο Μποκανί σέντραρε από τα αριστερά, ο Γιοβάνοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, ελίχθηκε και σούταρε από τη γωνία της μικρής περιοχής, αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού με το δεξί χέρι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα δυνατό πεντάλεπτο (μέχρι το 50'). Οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και σε δύο λεπτά απώλεσαν δύο σημαντικές ευκαιρίες. Στο 53', ο Α. Παπαδόπουλος με τακουνάκι στα δεξιά της μεγάλης περιοχής, έβγαλε σε θέση βολής τον Γκαλέτι, αλλά το δυνατό διαγώνιο σουτ που επιχείρησε ο Αργεντινός κατέληξε στην αγκαλιά του Μπολάτ. Στο 55', ο Γκαλέτι εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μέλμπεργκ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Ο Ολυμπιακός είχε κι αυτός με τη σειρά του ένα δυνατό πεντάλεπτο (50'-55'). Ακολούθησαν, όμως, δέκα ανούσια λεπτά, χωρίς την παραμικρή φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 70', ο εξαιρετικός Γιοβάνοβιτς έκανε την ατομική ενέργεια και επιχείρησε ένα δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη.

Η Σταντάρ έδειχνε να υπερέχει στη μεσαία γραμμή και στο 72' ο Ζίκο πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή του, δυναμώνοντας το χώρο του κέντρου. Ο Στολτίδης πήρε τη θέση του Ζαϊρί, με τον Όσκαρ να μετατοπίζεται αριστερά και τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται, πλέον, με τρεις κεντρικούς μέσους.

Οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας δεν σταμάτησαν λεπτό να παρατρύνουν τους παίκτες του Ζίκο. Στο 76', ο Γκαλέτι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μέλμπεργκ πλάσαρε στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μπολάτ μπλόκαρε. Την ίδια κατάληξη είχε και το δεξί ευθύβολο σουτ του Όσκαρ στο 77'.

Ο Ζίκο δεν είχε επιθετικές επιλογές στον πάγκο. Ο Τοροσίδης, που θα μπορούσε να βοηθήσει, ήταν εξουδετερωμένος λόγω ίωσης. Στο 84', ο Ραούλ Μπράβο σέντραρε από τα αριστερά, ο Ντουντού σκόραρε με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά προηγουμένως είχε απωθήσει τον Ρικάρντο Ρότσα και το γκολ σωστά δεν μέτρησε.

Ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά στο τελευταίο πεντάλεπτο, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 87', ο Μαρέσκα επιχείρησε εκπληκτικό δεξί σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπολάτ εκτινάχθηκε και με το αριστερό χέρι έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης και μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου μέσα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, όμως πάλι ο Μπολάτ απομάκρυνε εξ επαφής το σουτ του Έλληνα επιθετικού.

Οι ερυθρόλευκοι τα έδωσαν όλα για τη νίκη, σφυροκοπώντας από το 80' και μετά την αντίπαλό του. Στο 90', ο Γκαλέτι σούταρε με το δεξί από διαγώνια θέση, ξανά ο τερματοφύλακας της Σταντάρ έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός είχε στήσει στα σχοινιά την Σταντάρ και στο 93' την αποτελείωσε! Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Γκαλέτι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ραούλ Μπράβο με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Στολτίδης με τη δεύτερη προσπάθειά του "έγραψε" το 2-1 με εξ επαφής κεφαλιά! Κόλαση! Το φαληρικό γήπεδο, "σηκώθηκε στο πόδι"!

Πανάξια, ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στον 8ο όμιλο και η πρόκριση στη φάση των "16" εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες