Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΒΕΘ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...


Τρία ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα, θέτει η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), υπόψη του πρωθυπουργού εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα 100 ημερών της κυβέρνησης.



Τα θέματα στα οποία αναφέρεται το ΕΒΕΘ αφορούν στην ανάγκη περιορισμού του φαινομένου των ακάλυπτων επιταγών, της τόνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας και της δημιουργίας νέου εκθεσιακού-συνεδριακού κέντρου στη Θεσσαλονίκη.




Για τις ακάλυπτες επιταγές, η διοίκηση του ΕΒΕΘ ζητά από την κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους θεσμοθετημένους συμβούλους της (τα Επιμελητήρια) και τις Τράπεζες, για να αντιμετωπίσει μια και καλή το πρόβλημα που, όπως επισημαίνει, δυναμιτίζει τις σχέσεις μεταξύ των επιχειρήσεων και τιμωρεί αυτές που εκπληρώνουν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους.



Για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, προτείνεται επανεξέταση του τρόπου έγκρισης στεγαστικών δανείων, κατάργηση του πόθεν έσχες για κατοικίες μέχρι 120 τ.μ., τιμή ζώνης μέχρι 2.000 ευρώ, περίοδο χάριτος έξι μηνών για την έναρξη πληρωμής νέων δανείων και την επαναδιαπραγμάτευση των υφιστάμενων στεγαστικών δανείων.



Τέλος, προτείνεται να χωροθετηθεί το νέο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης σε περιοχή απαλλαγμένη από διεκδικήσεις, να αποσαφηνιστεί ο τρόπος χρηματοδότησης και να τεθούν αυστηρά χρονοδιαγράμματα, ώστε το project να ολοκληρωθεί το 2012, έτος που η πόλη γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες