Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-3 : Άνετη επικράτηση και μετά συντήρηση...



"Τέσσερα στα τέσσερα" εκτός έδρας για τον Ολυμπιακό που πέτυχε άνετη νίκη επί του Λεβαδειακού με 0-3 στη Λιβαδειά και αναρριχήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague ελπίζοντας σε στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα. Απαλλαγμένος απ΄το... "επάρατο" 4-5-1 στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός - βοηθούμενος και απ'την πολύ κακή παρουσία του Λεβαδειακού - πέτυχε και τα τρία γκολ του, είχε ευκαιρίες να βάλει κι άλλα και στο 2ο ημίχρονο "έσβησε τις μηχανές" και πέτυχε μια ξεκούραστη νίκη.



Ο αγώνας
Αλλαγές σε 11άδα και σύστημα για τον Ολυμπιακό του Ζίκο, με τους Όσκαρ, Στολτίδη και Μήτρογλου να ξεκινούν στη βασική εντεκάδα σε ένα 4-4-1-1. Ο Αντώνης Νικοπολίδης όπως πάντα στα δοκάρια, οι Τοροσίδης και Ραούλ Μπράβο στα άκρα και οι Α. Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας. Ο Ιεροκλής Στολτίδης με τον Ντουντού σε ρόλο κεντρικών χαφ με τους Ζαϊρί δεξιά και Όσκαρ αριστερά στη μεσαία γραμμή, τον Κώστα Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης και τον Ντιόγο να κινείται πίσω του. Ο νέος προπονητής του Λεβαδειακού, Κίκε Ερνάντεθ, επέλεξε το 4-5-1 και τους Μπλάζιτς, Μουλόπουλο, Κόλτζο, Μασάδο, Ζησόπουλο, Μπράνκο, Μπάρκογλου, Ταραλίδη, Ναπολεόνι, Πάουλο και Σερζίνιο.

Μετά από ένα μάλλον ανιαρό πρώτο πεντάλεπτο, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να σκοράρει και να διώξει το άγχος στο 6ο μόλις λεπτό : Ο Κώστας Μήτρογλου έγινε κάτοχος της μπάλας αριστερά στην περιοχή όπως επιτίθετο ο Ολυμπιακός. Ο "κάγκουρας" έδωσε ωραία προς τα πίσω τη μπάλα στον επερχόμενο Στολτίδη, ο οποίος την "τσίμπησε" και απέφυγε δύο αμυντικούς του Λεβαδειακού, πάσαρε στην κίνηση με το αριστερό παράλληλα με το τέρμα και ο Όσκαρ που είχε "τρυπώσει" στην περιοχή με πλασέ απ'το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον εξουδετερωμένο Μπλάζιτς γράφοντας το 0-1.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το ξάφνιασμα των γηπεδούχων και συνέχισε να πιέζει ψηλά. Στο 12' μια σέντρα από δεξιά την τελευταία στιγμή απομάκρυνε με δυσκολία ο Μπλάζιτς, ενώ στο 14' έπειτα από σέντρα του Ζαϊρί και απομάκρυνση της μπάλας απ'τον Μουλόπουλο, ο Ραούλ Μπράβο έπιασε ένα δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ δίπλα απ'το αριστερό δοκάρι του Μπλάζιτς. Στο 15' ο Ολυμπιακός είχε τις προϋποθέσεις για άλλο ένα γκολ όταν ο Ντιόγο κέρδισε τη μπάλα και ξεχύθηκε προς την περιοχή του Μπλάζιτς. Ο Βραζιλιάνος πήγε για τη δόξα και συνέχισε μόνος του, ενώ στα δεξιά του ήταν μόνος αμαρκάριστος ο Μήτρογλου. Εν τέλει ο Ντιόγο κλείστηκε, γύρισε με σέντρα τη μπάλα αλλά ο Μήτρογλου υποδείχθηκε σε θέση οφσάϊντ - δικαίως το καγκούρι διαμαρτυρήθηκε στον Βραζιλιάνο για την ταλαιπωρία της μπάλας. Ο Ντιόγο και πάλι δοκίμασε να απειλήσει την εστία με ένα μακρινό σουτ στο 20' που πέρασε δίπλα απ'το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς.

Ο Λεβαδειακός απείλησε τον Ολυμπιακό στο 25', όταν ο Πάουλο Κόστα εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία της άμυνας του Ολυμπιακού, βρήκε τον χώρο και έπιασε το δυνατό αριστερό σουτ, όμως ο ήρωας του Emirates, ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν για άλλη μια φορά στη σωστή θέση και καθάρισε τον κίνδυνο πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και αποκρούοντας τη μπάλα. Στο 29ο λεπτό όμως, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι : Ο Κώστας Μήτρογλου διεκδίκησε τη μπάλα απ'τον Κόλτζο, κέρδισε τη μάχη και μπήκε στην περιοχή. "Τσίμπησε" τη μπάλα μπροστά απ'τον εξερχόμενο Μπλάζιτς ο οποίος έπεσε άγαρμπα επάνω του, τον ανέτρεψε και ανάγκασε τον Καλόπουλο να σφυρίξει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντουντού ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε στη μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς (που έπεσε σωστά πάντως) και έγραψε το 0-2 στο 30ό λεπτό.

Στο 34' ο Ζαϊρί λίγο έλειψε να κάνει το 0-3, όταν ελίχθηκε από δεξιά, βρήκε χώρο και έκανε μια φαλτσαριστή σέντρα-σουτ που πήρε πορεία προς την εστία του Μπλάζιτς, όμως ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού με υπερένταση σηκώθηκε και πέταξε τη μπάλα πάνω απ'την εστία του σε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 40', ο Ζαϊρί κέρδισε άλλο ένα κόρνερ. Το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Μπράνκο απομάκρυνε, ο Όσκαρ κέρδισε την κεφαλιά στο ημικύκλιο της περιοχής τροφοδοτώντας τον Ντιόγο που δεν ήταν σε θέση οφσάϊντ, ο Βραζιλιάνος στόπαρε ωραία με το στήθος και με ψαλιδάκι απ'το ύψος του πέναλτι σχεδόν εκτέλεσε τον Μπλάζιτς και έγραψε το 0-3 για τον Ολυμπιακό. Το ημίχρονο έκλεισε με δύο καλές στιγμές, από μια για κάθε ομάδα : Στο 41' ο Αγκάλι έπιασε ένα δυνατό σουτ που πέρασε λίγο άουτ και στο 43' σουτ του Ντιόγο από πλεονεκτική θέση είχε την ίδια κατάληξη.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές για τον Ολυμπιακό : Αρχικά στο 49', με τον Όσκαρ να δίνει μια εξαιρετική ασίστ με το κεφάλι στον Ζαϊρί που είχε όλο το χώρο μπροστά του (και τον Μήτρογλου αμαρκάριστο από αριστερά), με τον Μαροκινό να προτιμά εν τέλει την ατομική προσπάθεια και να κάνει ένα μάλλον κακό σουτ που κατέληξε άουτ. Ελάχιστα αργότερα, στο 50', ο Μήτρογλου είχε ένα σουτ με το αριστερό που πέρασε άουτ από ασίστ του Ντουντού : Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη πάσα για σουτ που πήρε ο Μήτρογλου σε 50 λεπτά αγώνα. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να βγεί μπροστά και να απειλήσει και το κατάφερε σε δύο περιπτώσεις, στο 55' και στο 62' με τον Πάουλο Κόστα και τον Σερζίνιο αντίστοιχα, να σουτάρουν επικίνδυνα αλλά τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω απ΄το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη. Στο 63' ο Τοροσίδης προσπάθησε να απειλήσει από μακριά, χωρίς επιτυχία αφού το σουτ του απέκρουσε ο Μπλάζιτς. Την ίδια τύχη είχε άλλη μια σέντρα-σουτ του Ζαϊρί στο 67' από δεξιά, με τον Μπλάζιτς να πέφτει στη γωνία του και να σώζει.

70ό λεπτό και ο Ζίκο κάνει την πρώτη του αλλαγή : Έξω ο Μήτρογλου, μέσα ο Μαρέσκα και αλλαγή του συστήματος σε 4-5-1 με τον Ντιόγο να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης και τον Μαρέσκα δίπλα στον Ντουντού. Στο 79' ο Ολυμπιακός είχε μια καλή στιγμή με τον Ντιόγο να πιάνει μια κεφαλιά άουτ έπειτα από σέντρα του Ραούλ Μπράβο και αμέσως μετά, έγινε και η 2η (και τελευταία - δεν έκανε ποτέ την 3η) αλλαγή με τον Στολτίδη να παραχωρεί τη θέση του στον Γιάννη Παπαδόπουλο. Ο Ολυμπιακός έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του αγώνα μετά από πάσα του Ντιόγο και σουτ του Γιάννη Παπαδόπουλου που πέρασε άουτ και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού με 0-3.

Δηλώσεις
Ζίκο : "Μπορώ να πω ότι παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Καταφέραμε και κλειδώσαμε το ματς από τα πρώτα 45 λεπτά. Δεν πιστεύω ότι μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω από την ομάδα μου ειδικά όταν παίζουμε κάθε τρεις μέρες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 μέρες να δούμε τα θεματά μας, τα προβλήματά μας και διιαίτερα το θέμα της φυσικής κατάστασης για να βελτιωθούμε. Αυτή διακοπή του πρωταθλήματος έρχεται στην καλύτερη στιγμή. Η θέση του Ντιόγκο είναι να παίζει πίσω από τον επιθετικό. Και εκεί θα κοιτάξουμε να τον αξιοποιήσουμε. Όσο για τον Όσκαρ, εγώ του έδωσα μία ευκαιρία, εκείνος την άρπαξε. Ελπίζω να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό".

Κίκε Ερνάντεθ : "Λίγα πράγματα μπορούμε να πούμε για αυτό το παιχνίδι μετά από αυτό το 0-3. Έχουμε πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε. Θέλουμε ακόμα πάρα πολλή δουλειά μπροστά. Φάγαμε γκολ στα πρώτα πέντε λεπτά κάτι το οποίο μας δυσκόλεψε πάρα πολύ για τη συνέχεια του ματς. Δεν θα βρούμε δικαιολογία για το πέναλτι αν ήταν ή δεν ήταν. Το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί. Έπρεπε να έχουμε παίκτες και να δημιουργούμε φάσεις όπως ο Ολυμπιακός. Δεν είμαστε τόσο ευχαριστημένοι, πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Έχουμε μπροστά μας 15 μέρες δουλειάς και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αυτό. Έχω στη Λιβαδειά δέκα μέρες. Η ομάδα δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα από την αρχή του πρωταθλήματος. Πρέπει η ομάδα να πιστεύει στον εαυτό της. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την εικόνα".



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες