Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΛΚΜΑΑΡ 1-0



Με γκολ κεφαλιά του MVP του αγώνα Βασίλη Τοροσίδη (79') ο Ολυμπιακός πήρε παλικαρίσια νίκη επί της Άλκμααρ (1-0) στο γήπεδο "Καραϊσκάκη" στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League


O Oλυμπιακός των πολλών απουσιών και των προβλημάτων στην μετά Τιμούρ Κετσπάγια εποχή, χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο αλλά με ψυχή και πάθος, πήρε τη νίκη (1-0) στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης” με αντίπαλο την Άλκμααρ, χάρις το γκολ του Βασίλη Τοροσίδη με κεφαλιά.

O “Tόρο” ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στον αγώνα, έκανε ατελείωτα χιλιόμετρα, βοήθησε σε άμυνα και επίθεση, αν και ξεκίνησε στην ενδεκάδα των Πειραιωτών στην θέση του αμυντικού χαφ. Οι “ερυθρόλευκοι” σε ένα συντηρητικό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές χωρίς πολλές φάσεις στο παιχνίδι, κράτησαν το πολύτιμο μηδέν στην άμυνα τους και “χτύπησαν” στο 79' ώστε να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

O αγώνας

O Oλυμπιακός παρατάχθηκε στο γήπεδο με σύστημα 4-3-2-1, με τον Αντώνη Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα κεντρικο δίδυμο οι Όλοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο, δεξιά ο Μίχαελ Ζεβλάκοφ, στη μεσαία γραμμή οι Βασίλης Τοροσίδης και Κριστιάν Λεντέσμα, μπροστά τους σε περισσότερο επιτλικό ρόλο ο Ντουντού Σεαρένεσε, αριστερά του ο Λεονάρντο, δεξιά ο Ζαϊρί ενώ μόνος κορυφή στην επίθεση ο Λουίς Ντιόγκο.

H πρώτη καλή φάση στον αγώνα ανήκε στην Άλκμααρ, οι Ολλανδοί σε μια επιθετική προσπάθεια από τα δεξιά, ο Ντεμπελέ έβγαλε επικίνδυνη πάσα στον Σάαρς που σε πλεονεκτική θέση από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε στο 8ο λεπτό καθησυχάζοντας τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Σέντρες από τα δεξιά

Στο επόμενο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κυρίως από τα δεξιά προσπάθησε να απειλήσει επιθετικά δύο φορές. Πρώτα ο Τοροσίδης με σέντρα προσπάθησε να βρει τον Ντιόγκο αλλά η άμυνα των Ολλανδών αποσόβησε τον κίνδυνο διώχνοντας την μπάλα από την καρδιά της μεγάλης περιοχής. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ζαουάντ Ζαϊρί με ατομική προσπάθεια έφτασε μέχρι την γραμμή του κόρνερ και έβγαλε ξανά σέντρα με στόχο τον Λεονάρντο αλλά ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε με την προβολή του να περνάει άουτ.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν πίεζαν στην επίθεση με αποτέλεσμα οι Ολλανδοί να μπορούν με άνεση να περνάνε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή με τον Μπάντοβις στον πάγκο του Ολυμπιακού να φωνάζει στους παίκτες του να ανέβουν μπροστά.

Στο 40' ο κινητικότατος στο παιχνίδι Ζαουάντ Ζαϊρί είχε μεγάλη διάθεση και για ακόμη μια φορά από την δεξιά πλευρά ταλαιπώρησε την άμυνα της Άλκμααρ, έβγαλε ψηλοκρεμαστή σέντρα με στόχο τον Ντιόγκο, ο Βραζιλιάνος έπιασε την κεφαλιά υπό την πίεση δύο αμυντικών αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν αλλά στην ουσία δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν. Ο Λεονάρντο δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στον ρόλο του αριστερού εξτρέμ καθώς δεν βοηθούσε επιθετικά, ο Ντιόγκο ήταν σε κακή μέρα στην επίθεση ενώ ο Ζαϊρί έδειχνε μόνος να παλεύει. Ο Ντουντού στην μεσαία γραμμή ήταν καλά κλεισμένος στον κέντρο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτιάξει παιχνίδι και να δημιουργήσει κινδύνους στην Ολλανδική άμυνα.

Έψαχνε το γκολ ο Τοροσίδης

Στην επανάληψη με μία έξυπνη πάσα από πλάγιο του Ραούλ Μπράβο με στόχο τον Ντιόγκο, οι Ολλανδοί δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα, ο Βασίλης Τοροσίδης βρέθηκε αφύλαχτος σε αυτή την αναστάτωση της αντίπαλης άμυνας, δοκίμασε το σουτ από πλάγια θέση αλλά ο τερματοφύλακας Ρομέρο έδιωξε σε κόρνερ.

H Άλκμααρ στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου δεν μπορεί να δημιουργήσει. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε πάντα από τα δεξιά να καταφέρει να σκοράρει, ο Ζεβλάκοφ στο 55' έβγαλε μια ωραία σέντρα, ο Ντουντού που είχε προωθηθεί στην μεγάλη περιοχή από το ύψος του πέναλτι δοκίμασε ένα δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ, με τον Βραζιλιάνο να παροτρύνει τον κόσμο και τους συμπαίκτες του.

Στο 58' η Άλκμααρ απείλησε τον Ολυμπιακό με ένα δυνατό, μακρινό, καλό σουτ από τον Ντα Σ'ιλβα αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν μονοδιάστατο τρόπο ανάπτυξης, στο γέπεδο, οι Πειραιώτες ήταν κυρίως στατικοί χωρίς κίνηση στο παιχνίδι τους. Ήταν εμφανής η απουσία ενός παίκτη που θα δημιουργήσει, με τον Ντιόγκο στην επίθεση απλά να περιμένει κάποια σέντρα από τους συμπαίκτες του χωρίς να μπορεί να απειλήσει αποτελεσματικά την προβληματική άμυνα της Άλμααρ.

Στο 67' οι ποδοσφαιριστές των Πρωταθλητών Ελλάδος έδειχναν κουρασμένοι στο γήπεδο, με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να έχει δώσει οδηγίες στους Όσκαρ και Στολτίδη να κάνουν προθέρμανση. Ο Βασίλης Τοροσίδης επερχόμενος από τον τραυματισμό του, αγωνιζόμενος σε νέο ρόλο στην μεσαία γραμμή, είναι ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού καθώς είναι παντού, ατελείωτα χιλιόμετρα με τον Έλληνα διεθνή να πιέζει σε άμυνα και επίθεση.

Η Άλκμααρ δείχνει την διάθεση της να απειλήσει για ακόμη μια φορά με μακρινά σουτ, αυτή τη φορά ο Χόλμαν με δυνατό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Αντώνη Νικοπολίδη με τον Έλληνα γκολκίπερ έστω με ασταθή απόκρουση να διώχνει τον κίνδυνο.

Mέσα ο Μήτρογλου, γκολ ο Τοροσίδης

Στο 75' έγινε η πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Κώστα Μήτρογλου να παίρνει την θέση του Ντιόγκο. Ο κόσμος στο γήπεδο Καραϊσκάκη αντέδρασε καθώς ήθελε οι “ερυθρόλευκοι” να παίξουν με δύο σέντερ φορ στην επίθεση. Ο Βραζιλιάνος έδειχνει για ακόμη μια φορά πως δεν είναι σε καλή κατάσταση με τον διψασμένο Έλληνα στράικερ να παίρνει την θέση του με την ελπίδα να καταφέρει να σκοράρει.

To γκολ όμως ήρθε για τους Πρωταθλητές Ελλάδος στο 79΄ με σκόρερ τον Βασίλη Τοροσίδη. Ο Ζαουάντ Ζαϊρί από τα δεξιά έβγαλε άψογη σέντρα στην μεγάλη περιοχή της Άλκμααρ, ο ψύχραιμος “Τόρο” πήδηξε στη σωστή στιγμή κερδίζοντας στον αέρα την Ολλανδική άμυνα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ρομέρο, με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να ζητωκραυγάζουν στο γήπεδο "Καραϊσκάκη."

Η Άλκμααρ θέλησε άμεσα να απαντήσει, ο Λενς με σουτ κεραυνό θέλησε να ισοφαρίσει το σκορ αλλά ο Αντώνης Νικοπολίδης έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό με τον Ιεροκλή Στολτίδη να παίρνει τη θέση του Λεονάρντο ενώ ο Όσκαρ μπήκε αντί του σκόρερ και MVP του αγώνα Βασίλη Τοροσίδη. Στα τελευταία λετπά του αγώνα οι “ερυθρόλευκοι” μαχητές με ψυχή και πάθος προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τη νίκη. Το σφύριγμα της λήξης έδωσε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στους Πειραιώτες στην πρεμιέρα τους στο Champions League.

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΖΙΝΤΑΡ ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες