Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΚΡΙΤΙΚΗ DEBATE...


Επιθεσεις, λαικισμος, ανευθυνοτητα, σιγουρια, αισιοδοξια, ουτοπιες, εξωπραγματικες αποψεις, αποψεις εκτος πραγματικοτητας, ταπες, αστοχες ερωτησεις, κουλες απαντησεις και 3 μακροσκελεις ωρες συνεθεσαν το τοπιο του τηλεοπτικου debate των πολιτικων αρχηγων.



Στο debate συμμετειχαν οι γνωστοι. Ο Πρωθυπουργος Κ. Καραμανλης, ο Προεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρεου, η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρηγα, ο Προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσιπρας, ο Προεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφερης και ο επικεφαλης των Οικολογων Πρασινων Ν. Χρυσογελος.

Μεγαλος αντιπαλος των πολιτικων και των δημοσιογραφων, αλλα ιδιαιτερα του προεδρου του ΠΑΣΟΚ, ηταν ο διαθεσιμος χρονος. Πολλες φορες ολοι ξεφυγαν απο το πλαισιο, ενω στον "διαλογο" ο Γ. Παπανδρεου, δεν καταφερε να ολοκληρωσει το ερωτημα του στον Πρωθυπουργο.

Ε... τωρα τι ειδαμε; Ας τα δουμε λοιπον. Εναν πρωθυπουργο πραγματικα με τη πλατη στο τοιχο, απο ολους, πολιτικους και δημοσιογραφους, ο οποιος πολλες φορες απαντουσε σε εντονο υφος εξοργισμενος. Απολογητικος πολλες φορες, δεν διστασε να αποκαλυψει οτι θα ακολουθησει σκληρη πολιτικη με μετρα που ενδεχομενως να ειναι δυσαρεστα για τους πολιτες. Να τονιστει οτι απο την σταση ολων, φανηκε να φανταζει ο βεβαιος ηττημενος. Αυτο ηταν και το ολο κλιμα για τον Πρωθυπουργο της χωρας.

Ο Γιωργος Παπανδρεου στην αντιπερα οχθη, μπορουμε να πουμε οτι εκανε μια Πρωθυπουργικη εμφανιση, και ηταν αυτος ο οποιος βγηκε κερδισμενος απο το debate. Εδειχνε σιγουρος για τον εαυτο του, και ειχε μια σταση που ενεπνεε εμπιστοσυνη, καιτοι δεν διασαφηνησε πολλες απο τις ερωτησεις των δημοσιογραφων. Η σιγουρια του μολαταυτα, τον καθιστα εναν απο τους κερδισμενους του debate.

Η Αλεκα Παπαρηγα, καταφερε ακομα μια φορα να δειξει στο κοινο οτι το ΚΚΕ ειναι ενα κλειστο γκετο, και απευθυνεται μονο στους συγκεκριμενους ψηφοφορους τους. Και παλι, ο τροπος με τον οποιο ειπωθηκαν τα λεγομενα τους, δεν εδειξε οτι εχει την χαρη να προσελκυσει νεους ψηφοφορους. Δεν θα ηταν κακο να χρησιμοποιειτο μια πιο προσιτη γλωσσα για τον κοσμο. Οι εποχες εχουν αλλαξει πια. Ενω πολλα φανταζουν σωστα, ο τροπος, κανει και αυτο το σωστο να χανεται...

Ο Αλεξης Τσιπρας προσπαθησε απεγνωσμενα να παρει με το μερος του τους χαμενους ψηφοφορους του Συνασπισμου, δεν εχασε αλλα και δεν κερδισε ιδιαιτερα απο το αποψινο debate.

Τις περισσοτερες εντυπωσεις θα μπορουσαμε να πουμε οτι τις κερδισε ο Προεδρος του ΛΑΟΣ Γιωργος Καρατζαφερης. Ενω εχουμε συνηθισει το κομμα του να ειναι ακραιο σε καποια ζητηματα, σημερα δεν εδειξε κατι τετοιο. Ουτε αδιαλλακτος, ουτε απολυτος, ενω φανηκε να εχει σαφη προσανατολισμο για την επιλυση ορισμενων ζητηματων.

Τωρα ο επικεφαλης των οικολογων, φανηκε να πιστευει οτι αν ακολουθηθει μια οικονομια, μια πολιτικη, μια εξωτερικη πολιτικη με γνωμωνα το περιβαλλον, θα λυθουν ολα τα προβληματα μας. Πρωταρης στο ντιμπειτ, δεν φανηκε να κερδιζει πολλους... σταυρους.

Ο μεγαλος ηττημενος σιγουρα ηταν ο Ελληνικος λαος, η τουλαχιστον οσοι παρακολουθησαν την τηλεμαχια. Μια τριωρη τηλεμαχια που κουρασε τοσο τους συμμετεχοντες οσο και τους τηλεθεατες.

Στοιχημα οτι πολλοι απο μας θα αλλαξαν καναλι, η απλα θα εκαναν και κατι αλλο εκεινη την ωρα.

Για να δουμε αυριο την τηλεμαχια των δυο...

Ποια ηταν η δικη σας αποψη;



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες