Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ο ΦΙΖΙΚΕΛΑ ΣΤΗ ΦΕΡΑΡΙ!!!!

Μετά από πολυετή αναμονή ο Fisico θα πραγματοποιήσει το μεγάλο όνειρο της ζωής του που δεν είναι άλλο από το να οδηγήσει για την Scuderia.



Οι φήμες που εδώ και μέρες κυκλοφορούσαν στο paddock επιβεβαιώθηκαν. Ο Giancarlo Fisichella είναι ο εκλεκτός της Ferrari για να καλύψει το κενό του τραυματία Felipe Massa στους πέντε αγώνες που απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

«Η αλήθεια είναι ότι το να τρέξω με τη Ferrari ήταν πάντα ένα όνειρό μου. Για το λόγο αυτό είμαι ευγνώμων στον Jijay Mallya, που μου έδωσε τελικά αυτή τη δυνατότητα. Ελπίζω ότι από πλευράς μου βοήθησα την Force India να αναπτυχθεί προς την σωστή κατεύθυνση και να διεκδικήσει τα φιλόδοξα σχέδιά της. Τώρα είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα και τους εύχομαι το καλύτερο», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού πιλότου.

«Επιλέξαμε τον Fisichella γιατί περιμένουμε από αυτόν μια σημαντική βοήθεια στο φινάλε της σεζόν. Ο Giancarlo έχει αποδείξει στη μακρόχρονη πορεία του στη Formula 1 ότι είναι γρήγορος και ανταγωνιστικός. Είμαστε περήφανοι που θα έχουμε στον αγώνα της πατρίδας μας έναν Ιταλό πιλότο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Luca Badoer για το ομαδικό πνεύμα που επέδειξε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Είναι κρίμα που δεν είχε την δυνατότητα να δείξει την πραγματική του αξία στους δύο τελευταίους αγώνες, αφού έπρεπε να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις που θα ήταν δύσκολες για τον οποιονδήποτε», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας, Stefano Domenicali.

Η σχέση του Fisico με τη Ferrari θα συνεχιστεί και το 2010, με τον πολύπειρο Ιταλό να αναλαμβάνει ρόλο 3ου οδηγού. «Εξετάσαμε ποιος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος του Fisichella μέσα στην ομάδα και μετά την ολοκλήρωση της σεζόν και καταλήξαμε στο ότι θα είναι ο 3ος πιλότος μας», είπε χαρακτηριστικά ο Domenicali που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και ο ιδιοκτήτη της Force India, Vijay Mallya για την απόφασή του να αποδεσμεύσει τον Fisico από το συμβόλαιό του.

«Ο Giancarlo μαζί με την ομάδα μάνατζμεντ με πλησίασαν εχθές και μου παρουσίασαν την πρόταση της Ferrari. Για κάθε Ιταλό πιλότο, μια αγωνιστική θέση στη Ferrari είναι όνειρο ζωής και το ίδιο ισχύει και για τον Giancarlo. Kανείς δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο σε κάτι τέτοιο. Εξάλλου η συμφωνία θα εγγυηθεί το μακροπρόθεσμο μέλλον του με τη Ferrari. Δεν θα ήταν σωστό να σταθούμε εμπόδιο στην καριέρα του, από τη στιγμή μάλιστα που η συνεισφορά του στη Force India ήταν ζωτικής σημασίας», δήλωσε από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της Force India, Vijay Mallya, οποίος αποδέσμευσε από το συμβόλαιό του τον Fisico με αντάλλαγμα τη διευθέτηση των χρεών που είχε η ομάδα προς τη Ferrari από την εποχή που η Scuderia της έδινε τους κινητήρες της.

Ο 36χρονος Ρωμαίος ήταν μαζί με τον Robert Kubica οι βασικοί υποψήφιοι για τη θέση με τον Ιταλό να παίρνει τελικά το χρίσμα μετά και την εντυπωσιακή του εμφάνιση στον αγώνα του Spa όπου πήρε την pole position και τερμάτισε στη δεύτερη θέση οδηγώντας με μαεστρία το μονοθέσιο της Force India.

To ντεμπούτο του πολύπειρου οδηγού με την Ferrari θα πραγματοποιηθεί στον αγώνα της Monza στις 13 Σεπτεμβρίου.

Στη 14ετή θητεία στη Formula 1 (έκανε το ντεμπούτο του στις 10 Μαρτίου του 1996 στον αγώνα της Αυστραλίας οδηγώντας για την Minardi Ford Cosworth) έχει αγωνιστεί με έξι ομάδες (Μinardi, Jordan, Benetton, Sauber, Renault και Force India). Έχει πάρει μέρος σε 225 αγώνες, έχει σημειώσει 3 νίκες, 4 pole positions και 2 ταχύτερους γύρους αγώνες. Συνολικά μετράει 19 παρουσίες στο πόντιουμ, 74 εγκαταλείψεις και 275 βαθμούς. Καλύτερη χρονιά του ήταν το 2006 όταν με τα χρώματα της Renault -παρτενέρ του Fernando Alonso- κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα έχοντας μία νίκη, τέσσερις τρίτες θέσεις και συνολικά 72 βαθμούς.

Το κενό που αφήνει η αποχώρηση του Fisico στην Force India αναμένεται να καλύψει ο μέχρι πρότινος δοκιμαστής της ομάδας, Vitantonio Liuzzi.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες