Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...!!!!


Μελέτη που έγινε από την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (IEA), αναφέρει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από τη χρήση των ορυκτών καυσίμων έχουν μειωθεί.



Είναι η σημαντικότερη μείωση που έχει γίνει τα τελευταία 40 χρόνια.

Άλλοι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στη μείωση των εκπομπών του CO2, είναι τα περιβαλλοντικά μέτρα που έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ήδη πολλά κράτη έχουν στραφεί στη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Η έρευνα της IEA, αναφέρει ότι σε ολόκληρο το κόσμο έχει παρατηρηθεί η μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, λόγω της οικονομικής κρίσης που επηρέασε το τομέα της βιομηχανίας. Είναι μια «σημαντική ευκαιρία» για το κόσμο να απεξαρτηθεί από τη χρήση των ορυκτών καυσίμων και να μεταβεί στη χρήση άλλων μορφών πράσινης ενέργειας.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της IEA, θα παρουσιαστούν στη Σύνοδο Κορυφής για τη Κλιματική Αλλαγή το Δεκέμβριο στη Κοπεγχάγη.

Ο κορυφαίος οικονομολόγος της IEA, Fatih Birol, δήλωσε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία για να αποφύγουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ελπίζουμε στην επίτευξη μιας συμφωνίας στη Σύνοδο που θα γίνει στη Κοπεγχάγη, που θα δώσει το «πράσινο» φως για νέες ενεργειακές επενδύσεις, πιο φιλικές προς το περιβάλλον, πρόσθεσε ο ίδιος.

Έαν χάσουμε αυτή την ευκαιρία τότε το τίμημα που θα πληρώσει ο πλανήτης μας θα είναι ακριβότερο. Θα πρέπει ο κόσμος να απεξαρτηθεί από τη χρήση των ορυκτών καυσίμων και να στραφεί στη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, συμπλήρωσε ο Fatih Birol.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες