Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ Εργασιακή… κατάθλιψη έπιασε τους Έλληνες

Σε εργασιακή… κατάθλιψη έχει ρίξει η παγκόσμια οικονομική κρίση τους Έλληνες. Ο ένας στους τρεις συμπατριώτες μας φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ περισσότεροι από εννέα στους δέκα δηλώνουν απογοητευμένοι από την κατάσταση στο μέτωπο της απασχόλησης, θεωρώντας ότι είναι ένας… μικρός άθλος η εύρεση εργασίας στη χώρα μας...


Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την τελευταία πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση του Ευρωβαρομέτρου για θέματα απασχόλησης. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα:
>> Σχεδόν οι επτά στους δέκα Έλληνες (το 69%) πιστεύουν ότι τα χειρότερα της κρίσης δεν έχουν έρθει ακόμα, άποψη την οποία συμμερίζεται το 61% των Ευρωπαίων στην Ε.Ε. των “27”.
>> Ο ένας στους δέκα δηλώνει “καθόλου βέβαιος” ότι θα έχει δουλειά τους επόμενους μήνες, ενώ το 25% των Ελλήνων δηλώνει “όχι ιδιαίτερα βέβαιο”. Στο αντίστοιχο ερώτημα το 2006, τα ποσοστά ήταν πολύ μικρότερα (7% και 14% αντίστοιχα).
>> Το σύνολο σχεδόν των ερωτηθέντων (94%) χαρακτηρίζει “κακή την κατάσταση” στην αγορά εργασίας.
>> Οι Έλληνες θεωρούν μάλιστα σε ποσοστό 91%(!) ότι τα υψηλά προσόντα δεν σου εξασφαλίζουν δουλειά, ποσοστό αρκετά υψηλότερο σε σχέση με το ευρωπαϊκό (80%).
Τα ποσοστά αυτά είναι τα χειρότερα σε ολόκληρη την Ε.Ε., με τους Έλληνες να αναδεικνύονται για μία ακόμη φορά ο λαός που διακατέχεται από τη μεγαλύτερη απογοήτευση για την οικονομία από κάθε άλλο λαό της γηραιάς ηπείρου.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ
Οι Έλληνες δεν “γκρινιάζουμε” όμως μόνο για την οικονομία. Σχεδόν οι έξι στους δέκα (56%) δηλώνουμε δυσαρεστημένοι από την καθημερινή μας ζωή έναντι μόλις 22% στην Ε.Ε. Πιο απογοητευμένοι από τους Έλληνες είναι μόνο οι Βούλγαροι (58%). Πάνω από επτά στους δέκα Έλληνες (73%) δηλώνουν επίσης ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε., μετά τη Λετονία, την Κροατία και την Ουγγαρία.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες