Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ


Πανικό προκαλούν σε Μαξίμου και Ρηγίλλης οι νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να «κλειδώνει» την αυτοδυναμία και η αλλαγή φρουράς στον ΣΥΡΙΖΑ, με την απόφαση του Αλ.
Αλαβάνου να αποσυρθεί από την εκλογική μάχη της 4ης Οκτωβρίου.


Παρά τη συντονισμένη προσπάθεια που κατέβαλαν χθες σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. για να εμψυχώσουν τη γαλάζια βάση, μεταφέροντας ένα κλίμα κομματικής ανάτασης μετά την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τα ευρήματα των χθεσινών γκάλοπ προκάλεσαν νέα ψυχρολουσία στο κυβερνών κόμμα
Την ίδια ώρα η Ν.Δ. εμφανίζεται βραχυκυκλωμένη και από την απόφαση του Αλ. Αλαβάνου να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές. Επιτελικά στελέχη της Ρηγίλλης εκτιμούσαν ότι η κίνηση αυτή ενισχύει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, καθώς εκτιμούν ότι το ειδικό βάρος του Αλ. Αλαβάνου θα μπορούσε να εξασφαλίσει πολιτικά κέρδη για τον ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του ΠΑΣΟΚ.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούσαν ότι η εμφάνιση του Αλ. Αλαβάνου στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών το 2007, είχε κοστίσει εκλογικά στο ΠΑΣΟΚ και λειτουργούσε ως αντίβαρο στην προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να «μονοπωλήσει», όπως έλεγαν, τον χώρο της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης.
ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό δίνει δημοσκόπηση της Μetron Αnalysis που έγινε για λογαριασμό του Αntenna. Η συγκεκριμένη μέτρηση προσδιορίζει τη διαφορά ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. στο 6,1% και δίνει με την αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια ποσοστό 42,9% στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και 35,5% στην κυβερνητική παράταξη. Σε ό,τι αφορά τις έδρες, το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει 156 βουλευτές, επομένως όχι ισχνή πλειοψηφία, και η Ν.Δ. 96 έδρες.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει πεντακομματική Βουλή με το ΚΚΕ να συγκεντρώνει 7,5%, τον ΛΑΟΣ 5,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ 4,8%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι κινούνται στο 1,9%.

Την ίδια ώρα άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας GΡΟ που διενεργήθηκε για το Μega καταγράφει τη διαφορά των δύο κομμάτων στις 5,5 μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει (χωρίς αναγωγή) 32%, η Ν.Δ.

26,5%, το ΚΚΕ 6,8%, ο ΛΑΟΣ 6,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,3%, το Άλλο/λευκό 2,7% και το Δεν ξέρω/δεν απαντώ το υψηλό ποσοστό του 19,9%.

Επιπλέον, δημοσκόπηση της ΜRΒ που έγινε για τον Real μετράει την απόσταση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. υπέρ του πρώτου κόμματος στο 5,4%.

Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, στη μέτρηση της GΡΟ προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου με 36% έναντι του Κώστα Καραμανλή που συγκεντρώνει 35,5%, ενώ στη δημοσκόπηση της Μetron Αnalysis προηγείται ο Πρωθυπουργός με 34% έναντι του 33% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
πηγη:νεα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες