Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Τα χρέη «πνίγουν» τη Λίβερπουλ


Εγγραφα που διέρρευσαν από τα γραφεία της ομάδας αποκαλύπτουν την πολιτική λιτότητας των αμερικανών ιδιοκτητών της κκ. Χικς και Τζίλετ, οι οποίοι κατεβάζουν το ετήσιο μεταγραφικό μπάτζετ στα €22 εκατ.!


Η προσπάθεια του τεχνικού της Λίβερπουλ κ. Ράφα Μπενίτεθ να κρατήσει τους Κόκκινους στο γκρουπ των ισχυρών της Πρέμιερ Λιγκ και του Τσάμπιονς Λιγκ γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν από τα γραφεία των πρωταθλητών Ευρώπης του 2005 ο ισπανός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του 20 εκατ. στερλίνες (περίπου 22 εκατ. ευρώ) για κάθε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο ως το 2014! Αυτά τα χρήματα μάλιστα θα προέρχονται αποκλειστικά από τη νέα συμφωνία της Λίβερπουλ με τον τραπεζικό οργανισμό Standard Chartered, ο οποίος θα αντικαταστήσει την εταιρεία ζυθοποιίας Carlsberg στη φανέλα των Κόκκινων την ερχόμενη τετραετία αντί 80 εκατ. στερλινών.

Το σχετικό έγγραφο που καταγράφει το ζοφερό οικονομικό μέλλον της Λίβερπουλ εκδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τις επενδυτικές τράπεζες Rothschild και Μerrill Lynch, οι οποίες είχαν εξουσιοδοτηθεί να αναζητήσουν πρόθυμους χρηματοδότες για την ποδοσφαιρική ομάδα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αμερικανοί ιδιοκτήτες της αγγλικής ομάδας κκ. Τομ Χικς και Τζορτζ Τζίλετ. Εκτός από την αναζήτηση 100 εκατ. στερλινών (περίπου 110 εκατ. ευρώ) από επενδυτές που θα ήθελαν να μπουν στη Λίβερπουλ, έγινε γνωστή η πρόθεση της διοίκησης των Κόκκινων να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων κατά 8%!

Τελικά, οι αμερικανοί ιδιοκτήτες, ακολουθώντας το παράδειγμα των υπόλοιπων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, «πάγωσαν» τις τιμές των εισιτηρίων, ενώ κατέβαλαν 50 εκατ. στερλίνες (περίπου 55 εκατ. ευρώ) προκειμένου να επεκτείνουν για ακόμη έναν χρόνο το δάνειο που είχαν πάρει τον Φεβρουάριο του 2007 για να αγοράσουν τον σύλλογο. Αυτή τη στιγμή το χρέος της Λίβερπουλ ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ και η γενικότερη «σφιχτή» οικονομική κατάσταση έχει αρχίσει να επηρεάζει εκτός από τον κ. Μπενίτεθ και τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς των Κόκκινων. Στον μεσοβδόμαδο αγώνα του Λιγκ Καπ εναντίον της Λιντς, στην «Κοπ», όπως λέγεται η εξέδρα των φανατικών της Λίβερπουλ, αναρτήθηκε πανό που έγραφε «είμαστε η νέα Λιντς», θυμίζοντας το πάθημα των αντιπάλων τους, οι οποίοι λόγω χρεών εξοστρακίστηκαν στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Σ ύμφωνα με την οικονομική έκθεση που διέρρευσε, με τα 20 εκατ. στερλίνες που θα έχει κάθε καλοκαίρι στη διάθεσή του ο κ. Μπενίτεθ θα πρέπει να διαχειριστεί και τις πιθανές ανανεώσεις (κατ΄ επέκτασιν μισθολογικές αυξήσεις) συμβολαίων, ωστόσο σημειωνόταν ότι «σε περίπτωση που αυξηθούν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τότε αυτά τα χρήματα θα μπορέσουν να διατεθούν σε μεταγραφές».

Βέβαια, με τη διεθνή οικονομική κρίση να έχει «χτυπήσει» και την τηλεόραση, οι οιωνοί μόνο ευχάριστοι δεν είναι για τον ισπανό τεχνικό, ο οποίος προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα του θα πρέπει εκτός από αγορές ποδοσφαιριστών να βγάλει στο... σφυρί και κάποιους από τους πρωτοκλασάτους παίκτες της, όπως για παράδειγμα τον Αργεντινό Χαβιέρ Μαστσεράνο , τον οποίο διεκδίκησε επίμονα το περασμένο καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες