Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΤΗΝ ''ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ''...



ΑΝ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟΣ ΑΠ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...

Όπως δεν υπήρχε χρόνος για την ομάδα να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένει πότε θα μπορούσε ο προηγούμενος προπονητής να βελτιώσει το δημιουργικό κομμάτι ή να βρει χημεία με τους παίκτες, έτσι και τώρα δεν υπάρχει χρόνος για να αναπαυτεί ο Ολυμπιακός στις δάφνες της πρώτης νίκης στο Τσάμπιονς Λιγκ και της απόδρασης από την Τούμπα.

Έτσι όπως ήταν εξ’ αρχής το πρόγραμμα ή έτσι όπως διαμορφώθηκε στην πορεία, με ευθύνη και του Ολυμπιακού να μην αντιδράσει για τον ορισμό του αγώνα με την ΑΕΚ τώρα και όχι αργότερα, η ομάδα είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να ανταποκρίνεται σε υψηλές πιέσεις και να αντισταθμίζει τα αγωνιστικά προβλήματα και τις αδυναμίες της, με την ψυχή και την ενότητα που έβγαλε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

Σε περίπτωση νίκης και επί της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός όχι μόνο θα αυξήσει την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας αλλά και θα έχει πολύ ουσιαστικά βαθμολογικά κέρδη. Δεν είναι μικρό πράγμα να είναι μόλις δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή έχοντας βγάλει τα εκτός έδρας ματς με τους δικέφαλους και το Αλκαζάρ, εκεί όπου πάντοτε άφηνε βαθμούς. Δεν είναι μικρό πράγμα να βρεθεί η ομάδα τόσο κοντά με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήρε αγκομαχώντας Ξάνθη και Άρη στο ΟΑΚΑ και Πανθρακικό στην Κομοτηνή, παιχνίδια δηλαδή στα οποία ούτως ή άλλως υπολόγιζε να κερδίσει. Μόνο που υπολόγιζε ότι θα είχε τον Ολυμπιακό σε μεγαλύτερη απόσταση και, ειδικά μετά την γκέλα με την Καβάλα, οι πράσινοι ονειρεύονταν ότι θα είναι στην τέταρτη αγωνιστική οκτώ πόντους μπροστά.

Μετά το διπλό στην Τούμπα, αν έρθει και αυτό στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός όχι απλώς θα έχει βγάλει ουσιαστικά αλώβητος μία δύσκολη από κάθε άποψη περίοδο, αλλά θα έχει βροντοφωνάξει στους επίδοξους πρωταθλητές ότι παραμένει και φέτος το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Παρά τις μεταγραφές τους, παρά τα μηνύματα με τη διαιτησία, παρά τις διάφορες συνεργασίες, κόντρα σε όλα και σε όλους, ο Ολυμπιακός θα έχει ξανά τον πρώτο λόγο και θα τους κόψει τα πόδια και τον βήχα.

Η ΑΕΚ προέρχεται από δύο αποτυχημένους αγώνες και ξέρει καλά ότι, αν δεν νικήσει τον Ολυμπιακό, θα εμφανιστούν ξανά στην επιφάνεια τα διάφορα σοβαρά προβλήματα που καλύφθηκαν τον τελευταίο καιρό με τις μαζεμένες μεταγραφές μετά την πώληση Κυργιάκου, την πρόκριση στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ και τις δύο νίκες στην αρχή του πρωταθλήματος. Επιπλέον, ο Μπάγεβιτς ξέρει καλά ότι σε αυτό το ντέρμπι αλλά και στο επόμενο με τον Παναθηναϊκό, παίζονται πολλά για το γενικότερο μέλλον της ομάδας του στην φετινή περίοδο, αφού αν δεν πάρει βαθμούς θα μείνει πάρα πολύ πίσω. Γι’ αυτό και ο Ντούσκο το πάει ήρεμα το πράγμα αυτές τις μέρες, διότι αν δεν είχε τα ντέρμπι, θα είχε ήδη εκραγεί με όσα είδαν τα ματάκια του στο Λίβερπουλ και στα Γιάννενα.

Το μυστικό σε αυτό το ντέρμπι είναι απλό, μα τόσο καθοριστικό. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μπει από την αρχή παθιασμένα και δυνατά για να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Την τελευταία φορά που το έκανε στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, νίκησε με το γκολ του Γκαλέτι. Τις άλλες δύο, το ματς είχε ξεκινήσει και ο Ολυμπιακός ήταν αλλού, με συνέπεια να μαζέψει τεσσάρες. Αναπάντητη η πρώτη με τα δαχτυλάκια του Ριβάλντο, με απάντηση η δεύτερη στον τελικό του Κυπέλλου.

Ζίκο και Μπάντοβιτς δεν θα αλλάξουν (δεν μπορούν άλλωστε να κάνουν και πολλά αυτή τη στιγμή) τον τρόπο που θα παίξει ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες είναι εκείνοι που πάλι θα πρέπει να σηκώσουν την ομάδα, με προσήλωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τον τρόπο τον ξέρουν, το έδειξαν στην Τούμπα. Αμυντικά θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί την Τετάρτη, διότι η ΑΕΚ μπορεί να απειλήσει περισσότερο από τον ΠΑΟΚ. Επιθετικά θα πρέπει να έχουν την ίδια αποφασιστικότητα και πονηριά, διότι η ΑΕΚ μπορεί να εμφανίσει στην άμυνά της περισσότερες αδυναμίες σε σχέση με αυτές που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ...ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΘΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες