Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ...



ΠΩΡΩΣΗ-ΔΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!Το ρολόι στο ΟΑΚΑ σημάδευε το 54ο λεπτό. Ο Βασίλης Τοροσίδης κλέβει τη μπάλα από το απρόσεκτο γύρισμα του Αραούχο και μετά από μία κούρσα 40 μέτρων με τρεις αντιπάλους γύρω του τη στέλνει με λόμπα και με το εξωτερικό του ποδιού του παρακαλώ να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Σάχα…




Ο Ζαϊρί πλησιάζει τον σκόρερ και τον κοιτάζει με θαυμασμό. «Τι έκανες;» μοιάζει να αναρωτιέται… Την ίδια απορία –φαντάζομαι- έχουν και τα εκατομμύρια των οπαδών του Ολυμπιακού, βλέποντας την ομάδα τους να κάνει πράγματα και θαύματα μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας!
Από εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα, όλα πλέον δείχνουν… μαγικά! Από την οικτρή εικόνα των πρώτων αγώνων που δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που ονειρεύονται οι οπαδοί του θρύλου, φτάσαμε σε μια ομάδα… όνειρο!
Δεν ξέρω πότε και αν έχει καταφέρει ξανά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός να πάρει τρία παλικαρίσια διπλά στις έδρες της Λάρισας, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και να κερδίσει ενδιάμεσα έναν κρίσιμο αγώνα για το Champions League, την ώρα που κάποιοι άλλοι μαζεύουν τριάρες και... ντόρτια.
Αυτό που βλέπουμε εδώ και δέκα μέρες από τον Ολυμπιακό είναι κατάθεση ψυχής. Ποια άλλη ομάδα θα μπορούσε -αναρωτιέμαι- να βρει τέτοια ψυχικά αποθέματα και από εκεί που ήταν ένα βήμα πριν από τη… διάλυση, να μετατραπεί σε… εξπρές;
Η απάντηση είναι καμία! Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να «νικήσει» ακόμη και τον κακό εαυτό του. Να μαζέψει τα κομμάτια του και να κάνει τους αντιπάλους του να υποκλιθούν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κι όταν όλα είναι σε βάρος του.
Με τους δείκτες κόπωσης να έχουν κτυπήσει… κόκκινο, με τα προβλήματα τραυματισμών να είναι τεράστια, με όλους τους αντιπάλους λυσσασμένους να τον κερδίσουν κι όμως… Η καρδιά του πρωταθλητή χτυπά πιο δυνατά από ποτέ!
Μέχρι και ο τεράστιος Ζίκο υποκλίθηκε χθες στο μεγαλείο αυτής της ομάδας που στα πραγματικά δύσκολα έγινε ατσάλι και πέτυχε αυτό που για πολλούς ήταν ακατόρθωτο. Να βγάλει αλώβητη ένα πάρα πολύ δύσκολο σερί αγώνων εκτός έδρας, κόντρα σε όλους και σε όλα και να επιστρέψει στη θέση του οδηγού για την κατάκτηση του τίτλου, την ώρα που οι περισσότεροι την είχαν ξεγραμμένη.
Ασφαλώς και δεν παίζει μπάλα υψηλού επιπέδου ο Ολυμπιακός. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να συμβεί κάτι διαφορετικό στην παρούσα φάση. Εκείνο που ξέρω εγώ, όμως, είναι ότι αυτή η ομάδα έχει το μέταλλο του πρωταθλητή και δεν… μασάει!
Όταν βλέπεις έναν Τοροσίδη να ντύνεται… Ζίκο στο ΟΑΚΑ, έναν Λεντέσμα να βάζει STOP έξω από την περιοχή, έναν Μέλμπεργκ πραγματικό «βράχο» στην άμυνα, ακόμη και τον ξεχασμένο από πολλούς Ραούλ Μπράβο να «σκοτώνεται» σε όλα τα παιχνίδια, τα πάντα γίνονται!
Όσο πιο πολλά είναι τα προβλήματα και οι δυσκολίες, τόσο πιο πολύ δυναμώνει ο Ολυμπιακός! Θα είναι, ωστόσο, έγκλημα να πιστέψει κανείς ότι επειδή ήρθαν αυτές οι τρεις πολύ σπουδαίες εκτός έδρας νίκες, λύθηκαν και τα προβλήματα. Ο Ζίκο μίλησε χθες για βελτίωση της επιθετικής λειτουργίας και εκεί πρέπει να δουλέψει κυρίως για τα ματς του «Καραϊσκάκη», αν κι έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος θα σπρώξει την ομάδα στις νίκες, αφού η συσπείρωση όλων είναι πλέον πρωτοφανής.
Ξέρω ότι από χθες πολλοί άρχισαν πάλι να πιπιλάνε τη γνωστή καραμέλα της διαιτησίας. Όταν ο διαιτητής στέρησε δύο βαθμούς από τον Ολυμπιακό στον αγώνα με την Καβάλα, ακυρώνοντας το γκολ του Λεονάρντο, κανείς δεν ασχολήθηκε. Τώρα έχουμε κάνει σημαία αν ήταν πέναλτι το χέρι του Μέλμπεργκ, ο οποίος βρήκε τη μπάλα από μισό μέτρο μετά από την κεφαλιά του Νέμεθ, ανεξάρτητα από το αν προσπάθησε ή όχι να προστατεύσει το πρόσωπό του. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι τις πιο σημαντικές και καθαρές ευκαιρίες στο ντέρμπι τις δημιούργησε ο Ολυμπιακός...

Πιο πολύ απ’ όλους, βέβαια, δεν φωνάζουν οι οπαδοί της ΑΕΚ, αλλά οι Παναθηναϊκοί. Βλέπουν το… τσουνάμι να έρχεται, βλέπουν ότι ο Ολυμπιακός από το Σάββατο, αν δεν γίνει κανένα «έγκλημα» με τον Πανιώνιο, θα είναι πάλι πρώτος στη βαθμολογία και τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας!
Δεν το χωράει το μυαλό τους ότι ο Ολυμπιακός όχι μόνο αναστήθηκε, αλλά έγινε ακόμη πιο δυνατός και άρχισαν τα… περσινά. Ξέχασαν τους δύο βαθμούς που «κατάπιαν» με τον Άρη και το πέναλτι-μαρς που δεν δόθηκε στο 90’ και θυμήθηκαν την… παράγκα. Θα ακούσουμε πολλά τέτοια μέσα στη χρονιά, να είστε σίγουροι. Πέρσι έφταιγε ο Γκαγκάτσης, φέτος θα φταίει ο Πιλάβιος και πάει λέγοντας.

Εγώ πάλι ξέρω ότι αν οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να παίζουν με το… μάτι να γυαλίζει σε όλα τα παιχνίδια θα ακουστεί ξανά το σύνθημα «και το Μάη θα ‘ναι ωραία με την κούπα στον Περάια»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες